stiri Braila – debraila.ro

Politistii au confiscat 12 kg de pastrav din Piata Mare / Amenzi de 500 de lei

Miercuri, 20 aprilie, ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au efectuat activitati pentru combaterea ilegalitaților din domeniul comerțului cu peste si produse din peste. Politistii au verificat 4 magazine, care au ca obiect de activitate comertul cu peste, din Piata Halelor.

In urma verificarilor efectuate cu privire la produsele expuse la vanzare comparativ cu stocurile rezultate din evidenta contabila a unitatilor in cauza a rezultat o diferenta cantitativa de 12,8 kg peste, specia pastrav.

Pentru aceasta cantitate, administratorul societatilor economice vizate, un brailean de 36 de ani, nu a putut prezenta documente legale de provenienta, motiv pentru care politistii au confiscat pestele, in valoare de 288 de lei, si l-au sanctionat pe administrator cu amenda in valoare de 2.000 de lei, in conformitate cu prevederile legii privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

Tot miercuri, intre orele 09:00-12:00, politisti din cadrul Biroului Proximitate au actionat, in pietele din municipiu, cu scopul asigurarii unui climat de siguranta publica si protejarii cetatenilor impotriva comertului ilicit, in perioada premergatoare sarbatorilor pascale.

Oamenii legii au verificat 28 de unitati economice, producatori particulari si persoane fizice autorizate, au legitimat 25 de persoane si au constatat 5 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 500 de lei.

Comentarii