stiri Braila – debraila.ro

Politia Locala a luat fata Politiei: I-A PRINS pe micii infractori de la „Murgoci” | REACTIA primarului Dragomir

Politistii locali au reusit sa-l prinda, luni dimineata, in jurul orei 07:00, pe baiatul de 12 ani (n.r. in stanga fotografiei), care, la sfarsitul saptamanii trecute, a amenintat cu un cutit un elev, lasandu-l fara 2 lei, in zona Colegiului National „Gh. M. Murgoci”.

Atunci, Inspectoratul de Politie Judetean a anuntat ca stie cine este autorul, insa politistii nu au reusit sa dea de urma acestuia in cele trei zile care au trecut de la producerea incidentului violent.

Totodata, politistii locali au mai prins doi minori care faceau parte din „gasca”, toti trei fiind predati Politiei, care cerceteaza cazul.

„Acestia au fost predati Politiei Nationale pentru a lua masurile legale: amendarea parintilor, sesizarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, decaderea din drepturile parintesti, preluarea din familia care nu le-a oferit educatia necesara, inchiderea la centre de reeducare si detentie pentru minori. Identificarea si prinderea lor s-a facut prin metode specifice: strangerea informatiilor, verificarea lor, filaj… Solicit tuturor institutiilor publice sa-si indeplineasca sarcinile astfel incat acesti infractori sa nu mai fie eliberati. Multumesc elevilor si parintilor si politistilor locali care ne-au ajutat sa-i identificam si prindem!”, a precizat primarul Marian Dragomir pe o retea de socializare.

In ultimele trei saptamani, patru elevi au fost talhariti in zona „Murgoci”. Mai mult decat atat, pe 21 ianuarie, unul dintre elevi a fost chiar intepat in picior cu un cutit de catre un minor de 10 ani, fratele celui care era cautat de politisti pentru incidentul violent de pe 7 februarie.

Comentarii