stiri Braila – debraila.ro

Podul de la Brăila A FOST PREMIAT în Italia: Excelență și inovație în design și construcție

Proiectul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila a fost premiat în Italia de către Asociația Italiana a Betonului Structural (AICAP). Anunțul a fost făcut de catre WeBuild (ex-Astaldi), constructorul italian al podului.

Potrivit WeBulid, proiectul a obținut, în cadrul Conferinței italiene a betonului 2022, Premiul AICAP care celebrează excelența italiană în utilizarea betonului structural.

Cei doi piloni și sistemul de ancorare au fost principalele caracteristici care au dus la acordarea premiului.

Pilonii sunt realizați din beton de înaltă rezistență, atingând înălțimea de 192 metri, în timp ce blocurile de ancorare, concepute pentru a se potrivi condițiilor geologice de pe ambele maluri ale Dunării, au 47 metri în diametru și 31 metri adâncime. Aceste cifre sunt rare și pot fi găsite la puține astfel de proiecte, cum ar fi Podul Akashi din Japonia – cel de al doilea cel mai lung pod suspendat din lume.

Un alt criteriu luat în considerare de AICAP a fost frumusețea structurii podului de la Brăila.

În competiție au intrat lucrări realizate în Italia sau în străinătate cu design «made in Italy», care s-au remarcat, în ultimii doi ani, printr-o utilizare inovatoare și relevantă a betonului.

Podul de la Brăila a surclasat în această competiție o altă nouă structură similară, respectiv podul de cale ferată peste râul Anji din India, care are o deschidere centrală de 290 metri, fiind construit tot de un antreprenor italian.

Comentarii