stiri Braila – debraila.ro

PNL, razboi cu Dragomir pe tema dotarilor de la „ECO” | Primarul: „O campanie electorala fara sfarsit. Isi doresc ca in Braila sa nu se intample nimic”

Noile utilaje si pubele cumparate de „Eco” din banii pe care operatorul public de salubritate i-a primit din partea municipalitatii, sub forma unei infuzii de capital, au starnit un nou razboi al declaratiilor intre liberali si primarul Marian Dragomir.

In timp ce, prin vocea consilierului municipal Adrian Tabarac, PNL sustine ca investitia nu isi va arata eficienta, edilul acuza Opozitia ca face „singurul lucru la care se pricepe”, respectiv sa critice.

„Firma „ECO” este preferata Primariei Braila, in conditiile in care, in municipiu, exista contracte incheiate si cu alti doi operatori, care presteaza servicii similare. Spre finalul anului 2017, municipalitatea a alocat catre ECO peste 9 milioane de lei, sub justifcarea unei modernizari a parcului de utilaje. Numai ca, in realitate, peste 5,2 milioane de lei, adica mai mult de jumatate, au fost folositi pentru acoperirea datoriilor pe care societatea le avea in acel moment, iar restul urmau sa fie alocati investitiilor. Daca la momentul infuziei de capital, conducerea ECO si primarul Dragomir promiteau ca banii vor fi utilizati pentru achizitia a 350 de pubele zincate, 250 de pubele metalice pentru colectarea selectiva a gunoiului, doua autogunoiere de capacitate mare, o automaturatoare, o autospeciala multifunctionala, dotata inclusiv cu aspirator de frunze si container pentru moloz, un tractor, o remorca, un incarcator frontal cu cupa si o perie frontala, din lunga serie de utilaje, banii au fost folositi doar pentru achizitia celor trei masini de colectare a gunoiului, autospeciala si masina ce ar urma sa fie folosita pentru deszapeziri. Primarul Marian Dragomir se lauda cu aceasta investitie, fara sa precizeze cum vor reusi cele cinci utilaje moderne sa rezolve problema curateniei pe sectorul de interventie a ECO. Cum poate o singura masina de deszapezire sa asigure lucrarile in oras cand este cunoscut faptul ca, in zilele in care ninge, este nevoie de 40-50 de utilaje pentru interventie?”, a precizat Tabarac.

Totodata, consilierul municipal PNL si-a exprimat „ingrijorarea si suspiciunea fata de eficienta investitii”, mentionand ca „municipalitatea va continua sa inchirieze utilaje si sa achite servicii de salubritate si altor firme aflate in contract”.

„In plus, apar semne de intrebare privind oportunitatea cheltuirii acestor bani, cat timp, in municipiul Braila ar urma sa existe un operator unic de salubritate, care va fi stabilit in urma unei licitatii. Modernizarea parcului de utilaje al acestuia se va putea realiza cu fonduri europene, potrivit unui plan de management integrat al deseurilor. Pentru planul integrat de deseuri s-au facut deja niste pasi, s-au aprobat niste proceduri. Este cumva aceasta investitie o cale de a pregati ECO, pe bani publici, sa fie operator unic, in condițiile in care vorbim despre o licitație pentru desemnarea acestuia? Un lucru este evident: noi, consilierii liberali braileni nu ne impotrivim modernizarilor, dar nu puteam fi de acord cu alocarea fara discernamant si pompieristic a banilor publici, fara nicio coerența si fara nicio viziune”, a mai adaugat sursa citata.

In replica, primarul Marian Dragomir vorbeste despre „o campanie electorala fara sfarsit” a liberalilor, care, in opinia edilului, „isi doresc ca in Braila sa nu se intample nimic, pentru a putea critica de dimineata si pana seara”.

„Consilierii PNL au votat impotriva tututor investitiilor prevazute in buget pentru modernizarea municipiului in mandatul meu. Cred ca scopul lor este sa blocheze absolut orice facem bun pentru oras, intrucat dezvoltarea Brailei nu este o bucurie pentru ei. Ei duc o pura campanie electorala, fara sa tina cont de nevoile cetatenilor, de faptul ca cetatenii isi doresc utilaje noi la ECO, pubele noi in cartiere. Oricum, indiferent de criticile lor tottal neconstructuive, noi vom continua sa modernizam toate societatile si directiile Primariei doar cu lucruri noi”, a declarat Dragomir.

Comentarii