stiri Braila – debraila.ro

PNL, prin pensionarul special Dobrescu, CRITICĂ premierea elevilor și profesorilor de 10 din Brăila: “Festivism comunist ieftin!” | REALITATEA: aleșii locali PNL au votat ca elevii și profesorii de excepție să fie recompensați cu bani publici. Mai mult decât atât, PNL-istul Canciu, ca inspector școlar general, a participat la “festivismul comunist ieftin”, alături de PSD-iștii Dragomir și Chiriac

Războiul politic pe care PNL îl duce cu administrația locală PSD face, din nou, „victime colaterale”. După ce Cătălin Canciu, președinte al Organizației Municipale PNL, dar și secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, a criticat în termeni duri un eveniment organizat de o mână de tineri fără apartenență politică – respectiv Gala de Excelență a Comunității Brăilene – doar pentru că politicianul nu a fost invitat, a venit rândul unui alt liberal brăilean cu funcție în Guvern să treacă sub tirul declarațiilor politice un eveniment cu tradiție, care recompensează excelența în educație. 

Florin Dobrescu (foto), fost șef al Poliției Făurei, fost prefect al județului, în prezent secretar de stat în Ministerul Muncii, a descris ca fiind un „festivism comunist ieftin” evenimentul pe care, de ani de zile, îl organizează Primăria Brăila, Consiliul Județean și Inspectoratul Școlar Județean pentru premierea elevilor cu rezultate excepționale la olimpiadele naţionale şi internaţionale, a elevilor care au obţinut media 10 la Evaluare Naţională şi Bacalaureat, dar și a profesorilor coordonatori. Mai exact, este vorba despre „Gala de Excelență în Educație”.

IREAL: Liberalul Dobrescu critica un eveniment organizat si cu sprijinul PNL – prin vot, la care, in trecut, a participat si Canciu, presedintele Organizatiei Municipale PNL

Astfel, Dobrescu a introdus evenimentul care a reunit pe scena Teatrului „Maria Filotti” elita învățământului brăilean într-o dispută politică, ducându-l în derizoriu. De exemplu, „Gala de Excelență în Educație” ar fi organizată de Partidul Social Democrat în opinia PNL-istului, cu motivația faptului că primarul Marian Dragomir și Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean, sunt membri PSD.

După cum am menționat anterior, vorbim despre o inițiativă a autorităților locale și a Inspectoratului Școlar Județean, cu o vechime de peste zece ani, la care a luat parte chiar și Cătălin Canciu, colegul de partid și de Guvern al lui Florin Dobrescu, atunci când se afla în fruntea inspectoratului școlar. În 2017, PNL-istul Canciu s-a urcat pe scena teatrului alături de PSD-iștii Dragomir și Chiriac pentru a îi premia pe elevii și profesorii de top ai Brăilei (foto).

„Gala de excelenţă organizată de PSD cu ocazia premierii celor mai buni elevi din Brăila a fost o adevărată demonstraţie de ipocrizie din partea administraţiei social-democrate, care se află de zeci de ani la butoanele judeţului şi ale municipiului. Nu vorbesc despre faptul că preşedintele Consiliului Judeţean, Iulian Chiriac, şi primarul Brăilei, Marian Dragomir, s-au călcat pe picioare la propriu pentru a apărea în poze alături de elevii de excelenţă ai Brăilei, ci despre faptul că social-democraţîi pun în practică de zeci de ani o strategie de îngropare a elitelor din Brăila”, a precizat secretarul de stat de la „Muncă” prin intermediul unui comunicat de presă.

Totodată, Florin Dobrescu arată că „nu ajută şi nu încălzeşte pe nimeni astfel de gale de excelenţă făcute din ipocrizie”, în condițiile în care colegii lui de partid, liberalii din Consiliul Local Municipal și Consiliul Județean, au susținut în fiecare an organizarea galei de recunoaștere publică a excelenței în educație.

PNL-istul Canciu și PSD-iștii Dragomir și Chiriac, la premierea din 2017

„Astfel de festivisme comuniste ieftine nu fac decât să răscolească frustrări vechi şi să învârtă şi mai tare cuţitul în rană”, a subliniat PNL-istul.

Pentru că este vorba despre o inițiativa pusă în practică de autoritățile locale, nu de entități private – premiile fiind acordate din bani publici, gala dedicată elevilor și profesorilor de la vârful învățământului are nevoie de votul consilierilor locali municipali și consilierilor județeni. În aceste condiții, liberalii din Consiliul Local Municipal și Consiliul Județean au votat mereu în favoarea evenimentului descris ca fiind un „festivism comunist ieftin” de către secretarul de stat Dobrescu, secretarul de stat Dobrescu.

GALA DE EXCELENȚĂ ÎN EDUCAȚIE: 300.000 DE LEI PENTRU ELEVII ȘI PROFESORII DE TOP

La evenimentul care a avut loc pe data de 6 decembrie, nu mai puțin de 97 de elevi și profesori au fost premiați de autoritățile locale, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar, pentru a recompensa eforturile depuse și rezultatele obținute.

Sumele, în valoare totală de aprox. 300.000 de lei, au fost alocate, în mod egal, din bugetele Primăriei Municipiului și Consiliului Județean Brăila, cu votul tuturor aleșilor local, indiferent de formațiunea politicăa din care provin.

La gala de la Teatrul „Maria Filotti” s-au oferit flori și diplome, iar banii aferenți premiilor au fost virați în contul fiecărei unități de învățământ, care îi va distribui elevilor și profesorilor.

Premiile acordate la „Gala de Excelență în Educație” au fost:

– pentru premii la olimpiadele internaționale – 9.600 lei;

– pentru premiul I la fazele naționale ale olimpiadelor – 4.800 lei;

– pentru premiul ÎI la fazele naționale ale olimpiadelor – 3.200 lei;

– pentru premiul III la fazele naționale ale olimpiadelor – 800 lei;

– pentru media 10 la examenele naționale – 3.000 lei;

DOBRESCU, PENSIONAR SPECIAL ȘI POLITICIAN

Florin Dobrescu a condus Poliția Făurei între anii 2007 și 2016, iar din anul 2020 este pensionar, cu o pensie specială de aproximativ 8.300 de lei. Totodată, pentru funcția guvernamentală pe care o ocupă – cea de secretar de stat, liberalul mai încasează lunar aproximativ 9.500 de lei, bani „în mâna”.

Actualul secretar de stat de la Ministerul Muncii a apărut în peisajul politic la sfârșitul anului trecut, când deputatul Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, îi anunța intrarea în partid și numirea în funcția de prefect al județului.

„Domnul Dobrescu este un om cu experienţă, a condus Poliţia oraşului Făurei timp de 9 ani, este un om în care am încredere”, declara deputatul la acel moment.

Ulterior, după ce a fost schimbat din funcția de prefect – la începutul acestui an, Florin Dobrescu a fost transferat de partid în Guvern, pe un fotoliu de secretar de stat la Ministerul Turismului și Antreprenoriatului. După aproximativ jumătate de an, liberalul a trecut la Ministerul Muncii, tot că secretar de stat, funcția anterioară fiind preluată de un alt „adjunct” al lui Popa, respectiv Cătălin Canciu, fost inspector școlar general.

CITIțI șI: PNL-istul Canciu ATACĂ MIZERABIL proiectul unor tineri fără carnet de partid – Gala de Excelență a Comunității Brăilene. Motivul: NU A FOST INVITAT | “Premianți agreați de PSD!” | Juriul ar fi fost “comunist” | La gală au fost premiate instituții, ONG-uri pentru copii cu nevoi speciale, comunitățile minorităților și alte entități

Comentarii