stiri Braila – debraila.ro

PNL isi cauta candidatul ideal pentru fotoliul de primar al Brailei | Danaila evita sa spuna daca isi doreste sa candideze

In PNL a inceput lupta pentru stabilirea candidatilor la primariile municipiilor resedinta de judet. Candidaturile pentru alegerile locale din 2020 pot fi depuse pana pe 15 noiembrie, deci doritorii mai au la dispozitie mai putin de trei saptamani.

Pana acum, niciun liberal brailean nu s-a inscris in cursa interna pentru fotoliul de primar al municipiului.

Totodata, presedintele Organizatiei Judetene PNL, fostul viceprimar Alexandru Danaila (foto), a evitat sa spuna daca si-ar asuma candidatura, afirmand ca e „prematur” sa se gandeasca la o astfel de decizie.

Declaratia vine in contextul in care seful liberalilor asteapta o decizie definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul de incompatibilitate (n.r. a ocupat simultan pozitia de viceprimar si cea de reprezentant al Consiliului Local Municipal in consiliile de administratii ale patru unitati de invatamant, desi legea interzicea acest lucru).

Daca judecatorii Curtii Supreme vor mentine hotararea Curtii de Apel Bucuresti, Danaila va sta pe tusa la alegerile din 2020, neputand candida nici la alegerile locale, nici la cele parlamentare. 

 

Cel care doreste sa devina candidatul PNL trebuie sa vina cu un program de guvernare locala, dar si cu „un plan de castigare a alegerilor”, iar apoi, pana anul viitor, pe 15 martie, se va „bate” in competitia interna de promovare. Candidatilor le este interzisa atacarea celorlalti competitori.

Desemnarea candidatului final se va face in urma unui sondaj de opinie care va masura notorietatea, increderea, intentia de vot si potentialul de crestere.

Trebuie mentionat faptul ca liberalii care se inscriu in cursa interna vor semna si o declaratie prin care se angajeaza sa il sustina pe candidatul final.

Comentarii