stiri Braila – debraila.ro

PNL, intrebare pentru primarul Dragomir in cazul terenului pentru care se bat Primaria si interlopul Dan Soare: „De ce ati mintit? Ati cumpara o casa care a mai fost vanduta si altcuiva?”

Cazul terenului de 1.326 mp din spatele Muzeului de Istorie, pe care Primaria Braila vrea sa il cumpere, desi initial a refuzat sa-si exercite dreptul de preemtiune, intre timp fiind incheiat un antecontract intre proprietar si interlopul Dan Soare, i-a facut pe liberali sa iasa la atac. Tinta: primarul Marian Dragomir, care este acuzat de Opozitie ca a mintit.

Initiativa Primariei nu a primit aprobarea Consiliului Local Municipal.

„Minciuna si jumatatile de masura au devenit practici ale actualei administratii conduse de Marian Dragomir”, sustin liberalii intr-un comunicat de presa semnat de consilierul municipal Sorin Ionita, prim-vicepresedinte al Organizatiei Municipale.

Ionita se intreaba de ce Dragomir nu le-a spus consilierilor municipali, inca de saptamana trecuta, ca Primaria „a anuntat in scris proprietarul ca nu doreste sa isi exercite dreptul de preemptiune”.

„In baza acestei semnaturi, care probabil va apartine, proprietarul a demarat negocieri cu un alt posibil cumparator. in aceste conditii, de ce ati ascuns faptul ca terenul care ar urma sa fie cumparat din bani publici si sa faca parte din domeniul public, nu este in acest moment liber de sarcini, fiind inscris in cartea funciara promisiunea de a-l instraina catre un cumparator privat? Dumneavoastra, domnule Dragomir, ati cumpara o casa care a mai fost vanduta si altcuiva? Cum a fost posibil sa veniti in fata consilierilor fara documente clare, care sa arate ca potentialul cumparator a renuntat sa mai cumpere si ca din cartea funciara a fost radiata promisiunea de cumparare? altfel, cine ne garanteaza, domnule Dragomir, ca cel care a inceput demersul de cumparare nu ne va da in judecata pentru a-si recupera pamantul? Dar poate cel mai grav, domnule Dragomir, este alba-neagra pe care o jucati cu destinatia acestui teren. Potrivit Planului Urbanistic Zonal (PUZ), vorbim despre un spatiu verde. Dumneavoastra sustineti ca municipalitatea cumpara un teren cu destinatia de ”curti-constructii”. Nu trebuie sa fii mare agent imobiliar sa stii ca diferenta de pret este una semnificativa. Ce interese exista, domnule primar Dragomir, pentru a cumpara la pret de teren construibil un pamant cu destinatia de spatiu verde?”, se arata in comunicatul citat.

Liberalii mai precizeaza ca nu se opun cumpararii terenului de catre Primarie, insa „cumpararea trebuie sa se realizeze transparent, cu toate documentele aduse la zi, din care sa reiasa ca terenul este liber si ca pretul este unul stabilit corect”.

Comentarii