stiri Braila – debraila.ro

PNL ii cere prefectului Boboc DEMITEREA managerului Spitalului Judetean de Urgenta | „Rasnoveanu a raportat ca este dispusa sa primeasca pacientii din Vrancea”

Prefectul Catalin Boboc ar trebui sa demareze procedurile pentru demiterea Deliei Rasnoveanu din functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta. 

Este opinia consilierului judetean Alexandru Danaila, presedintele Organizatiei Judetene PNL, care, luni, in cadrul unei conferinte de presa, a precizat ca Rasnoveanu este principalul vinovat pentru situatia generata de anuntatul transfer al celor 20 de pacienti de la Adjud la Braila.

„Doamna manager si-a dat acordul pentru ca pacientii din Vrancea sa fie transferati la Braila, unii dintre acesti pacienti fiind cadre medicale, prieteni si cunoscuti de ai dansei. E o chestie normala sa te cunosti cu medici din alte judete, mai ales din cele limitrofe. Deci, doamna Rasnoveanu a stiut foarte bine ce face. (…) A raportat la Bucuresti ca este dispusa sa primeasca acesti pacienti din Vrancea. Ulterior, cred ca singura persoana careia i-a comunicat oficial acest lucru a fost presedintele Consiliului Judetean”, a declarat Danaila.

Totodata, liderul liberalilor a vorbit si despre modul in care prefectul ar trebui sa actioneze in vederea demiterii managerului Spitalului Judetean.

„Desi nu are o putere si o autoritate directa in raport cu managerul Spitalului Judetean, daca as fi prefectul judetului Braila astazi, va spun ca as demara procedurile necesare pentru demiterea doamnei manager. Nu este prima oara cand greseste! Prin decretul de instituire a starii de urgenta se spune clar cine are competenta in a demite persoane care nu isi fac treaba corect. Ar trebui demarate procedurile legale si informate structurile care au responsabilitate si autoritate in a lua decizii cu privire la demiterea managerului. Nu este prima data cand greseste si creaza panica”, a mai adaugat sursa citata.

Pe perioada starii de urgenta, ministrul Sanatatii poate demite din functie managerul unui spital public.

Comentarii