stiri Braila – debraila.ro

PNL Braila: „Statisticile arata ca politicile liberale au dus la o scadere a inflatiei, de la 4,1%, in iulie 2019, la 2,8%, in iulie 2020”

PNL Brăila sustine că pandemia de COVID-19, este „cea mai gravă criză prin care trece omenirea, după Al Doilea Război Mondial”, iar în acest context, Guvernul Ludovic Orban a luat măsuri precum „sprijinirea oamenilor și firmelor direct afectate, creșterea pensiilor, salariilor și alocațiilor, crearea și finanțarea unor mecanisme care să susțină economia”.

Potrivit unui comunicat dat publicității de liberali, „Cabinetul Orban nu numai că a gestionat bine o situație fără precedent, dar a reușit să-și îndeplinească și obiectivele asumate, care înseamnă investiții și dezvoltare”.

”Într-un context atât de complicat, intern și internațional, Guvernarea PNL s-a confruntat și cu o majoritate parlamentară toxică și deosebit de ostilă, condusă de PSD, care a respins sau deturnat majoritatea măsurilor luate de Guvern pentru apărarea sănătății românilor și limitarea efectelor pandemiei, precum și pentru redresarea situației economice. Mai mult, majoritatea PSD din Parlament a promovat acte normative profund populiste care au torpilat bugetul și au generat un impact negativ de peste 6% din PIB”, declară Alexandru Popa, candidatul PNL Brăila, la Camera Deputaților.

În document se mai arată că „una dintre primele măsuri ale guvernării liberale a fost să elimine suprataxarea practicată de PSD. Au fost eliminate: supraacciza la carburanți, suprataxarea contractelor de muncă part-time, taxele oneroase puse băncilor și companiilor din sectorul energetic sau din telecomunicații.

”Este absolut impresionant ritmul de îndeplinire a angajamentelor acestui Guvern, care într-un timp scurt, a reușit să îndeplinească toate obiectivele pe care și le-a propus și asumat la învestitură. Accentul pus de Guvernul PNL pe dezvoltare, investiții și sprijinul pentru antreprenori, atingerea celei mai mari rate de absorbție a fondurilor europene de la aderare la UE încoace, reformele instituționale (reducerea birocrației, digitalizarea, simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene și descentralizarea lor în beneficiul administrațiilor locale) au creat cea mai bună bază pentru fructificarea unei șanse istorice pentru România, respectiv, cele 80 de miliarde de euro, fonduri europene record, negociate la Bruxelles de președintele Iohannis”, afirmă, la rândul său, Alexandru Bucălău, candidatul PNL Brăila la Senatul României.

Potrivit comunicatului de presă emis de PNL Brăila, „veniturile românilor au înregistrat, chiar în acest an greu, de pandemie, creșteri reale, pentru că majorările nu au fost urmate și de creșterea inflației. Salariul mediu net a crescut la 3.275 lei în luna august, cu 7,6% mai mare față de perioada guvernului PSD. Pensiile s-au mărit cu 14%, de la 1.265 lei la 1.442 lei punctul de pensie, cea mai mare creștere de când România a aderat la Uniunea Europeană.

”Statisticile arată că politicile liberale au dus la o scădere a inflației, de la 4,1%, în iulie 2019, la 2,8%, în iulie 2020. Asta se traduce prin protejarea adevărată a puterii de cumpărare a românilor. Înseamnă că fiecare majorare pe care Guvernul PNL a făcut-o a fost una reală. Mai mult, PNL a demonstrat că nu e nevoie de taxe în plus sau de majorarea taxelor și impozitelor, pentru a aduce venituri suplimentare la buget. Dacă au un regim fiscal mai blând și predictibil, firmele generează venituri și își achită dările la stat. Deja, din august 2020 încoace, la buget se colectează mai mulți bani decât în aceeași perioadă a anului trecut, când erau suprataxele PSD”, declară deputatul Vasile Varga, candidatul PNL Brăila la Camera Deputaților.

În documentul amintit se mai afirmă că „pe fondul pandemiei, Guvernul a fost obligat să ia decizii similare cu restul țărilor europene. Pentru a evita un dezastru social și economic, Cabinetul Orban a luat măsuri extreme, iar cifrele nu mint. 1,4 milioane de români au beneficiat de șomaj tehnic, pentru care statul a suportat 1 miliard de euro, Guvernul a amânat ratele bancare pentru aproximativ 321.000 de români, pentru o perioadă de 9 luni, a sprijinit peste 20.000 de părinții, care au beneficiat de zile libere plătite, un efort bugetar de 81.440.000 lei/lună, a decontat 41,5% din salariu pentru angajații care s-au întors la muncă, după starea de urgență, alte 1,8 miliarde de lei”.

”Sănătatea românilor a fost cuvântul de ordine în această perioadă, iar Guvernul Orban a alocat 24 de miliarde de lei numai pentru dotarea sistemului sanitar cu materialele și echipamentele necesare. Banii au fost folosiți pentru creșterea capacității de testare, pentru medicamente și echipamente sanitare, iar alte 9,8 miliarde de lei au însemnat plăți cu caracter excepțional, generate de epidemia COVID – 19. Totodată, în spitalele din România, numărul medicilor a crescut cu 2.700 în ultimul an, când au fost acordate stimulente de risc personalului medical de peste 162 milioane lei”, spune deputatul Antoneta Ioniță, candidat PNL Brăila la Camera Deputaților.

Comentarii