stiri Braila – debraila.ro

PNL Brăila spune că vor fi „AUTO FLATULĂRI și declarații sforăitoare” la inaugurarea PODULUI, unde vin Iohannis și Ciucă | În același timp, PNL Galați se LAUDĂ cu podul de la Brăila. Liberalii lui Popa au folosit mereu podul ca subiect în războiul cu PSD

Podul peste Dunăre de la Brăila, cel mai important proiect de infrastructură din România post-decembristă, urmează să fie deschis circulației în prima săptămână a lunii iulie, cu un an și jumătate întârziere față de termenul inițial din contract.

Potrivit mai multor surse politice, la inaugurare vor participa președintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu – ministrul Transporturilor, Nicolae Ciucă – șeful PNL și președintele Senatului, Mihai Tudose – europarlamentar și premier la momentul semnării contractului pentru pod, oficiali de rang înalt din Italia și Japonia, dar și reprezentanți de la vârful Comisiei Europene.

Cu două săptămâni înainte de evenimentul la care, după cum am menționat anterior, va fi prezent chiar și Nicolae Ciucă, PNL Brăila a dat publicității un comunicat de presă, semnat de Marius Mitescu – recent adus în partid de deputatul Alexandru Popa, liderul filialei – în care se vorbește, în acest context, despre „ședințe foto, declarații sforăitoare și auto flatulări”.

„Staţi că vine Podul! Să vedeţi acum bai de mulţime, şedinţe foto, declaraţii sforăitoare şi auto flatulări! Exclusiv meritul lor, binemeritată poleiala şi nicio legătură cu status quo-ul teritorial şi cu mişcările de trupe şi interesele economice de la graniţă. Ar fi de râs de nu ar fi de plâns!”, a declarat PNL-istul Mitescu.

La polul opus, PNL Galați, prin vocea președintelui George Stângă, a lăudat podul înainte de inaugurare, descriindu-l ca fiind „șansa gălățenilor la dezvoltare”. Mai mult decât atât, după o zi de la afirmațiile liberalului brăilean, șeful PNL Galați s-a filmat pe podul de la Brăila.

Nu este pentru prima oară când PNL Brăila critică podul suspendat, existând, în trecut, referiri inclusiv la lipsa de utilitate a mega-proiectului de infrastructură. Podul a fost folosit de multe ori de liberali ca subiect de război public cu PSD, plecând de la faptul că semnarea contractului a avut loc în ultima zi ca premier a social-democratului brăilean Mihai Tudose, în prezent europarlamentar.

Comentarii