stiri Braila – debraila.ro

PNL Braila. MISCARI pro-Orban | Prim-vicepresedintii Antoaneta si Sorin Ionita, pe fata cu Orban, recent exclus din partid | Canciu si alti liberali, cu Orban doar prin „like-uri”

De la momentul in care premierul interimar Florin Citu a castigat sefia PNL si pana la excluderea lui Ludovic Orban din partid, liberalii braileni s-au aflat intre ciocan si nicovala. Filiala l-a sustinut pe Orban in campania interna, insa, dupa ce Citu a preluat fraiele partidului, a beneficiat de „pixul” primului-ministru – cel mai recent caz fiind numirea noului prefect al judetului.

De la trecutul recent pro-Orban, la nevoia de a avea acces la butoanele guvernamentale, situatia in PNL Braila este, cel putin public, acoperita de o ceata densa: prim-vicepresedintele filialei, fostul deputat Antoaneta Ionita, il promoveaza fatis pe Ludovic Orban si il critica pe Florin Citu – presedintele partidului si primul-ministru interimar, in timp ce deputatul Alexandru Popa, liderul filialei, nu s-a exprimat pe acest subiect.

Totusi, Popa a vorbit despre faptul ca a votat impotriva demararii negocierilor intre PNL si PSD, aflate aproape la final. In acelasi mod au procedat Ludovic Orban si mai multi lideri de filiale, printre care Ilie Bolojan (Bihor), Dan Motreanu (Giurgiu), Ciprian Ciucu (Bucuresti) sau Adrian Vestea (Brasov).

„Nu cred ca varianta apropierii de PSD este solutia cea mai potrivita”, a spus presedintele PNL Braila, insa fara sa faca vreo referire la o posibila plecare din partid si „inrolare” in noul partid pe care Orban a anuntat ca il va infiinta.

Pana la acest moment, singurii liberali braileni care si-au asumat, la modul cel mai evident, optiunea pro-Orban sunt sotii Antoaneta si Sorin Ionita. Antoaneta Ionita este prim-vicepresedinte in echipa condusa de Alexandru Popa, iar Sorin Ionita ocupa functia de prim-vicepresedinte al Organizatiei Municipale.

Astfel, cei doi liberali de la varful filialei distribuie pe retelele de socializare atacurile lui Ludovic Orban la adresa PNL-ului condus de Florin Citu, dar si opiniile un parlamentari din tabara lui Orban cu privire la infiintarea unui nou partid liberal. Mai mult decat atat, Sorin Ionita a criticat de mai multe ori actiunile PNL de la momentul in care s-a decis inceperea negocierilor cu social-democratii, dar si pe Klaus Iohannis, urmand discursul lui Ludovic Orban.

„Odinioara oameni ai legii strigau pe langa gardurile Cotrocenilor: <<Iesi afara, javra ordinara!>>. Adevarul este ca s-a schimbat… fix, nimic! (…) Vad ca creierele coalitiei d eguvernare pesede-penele dau pronosticuri in ani… „7 ani”. Sunt nedumerit. Sa fie cu executare? (…) Intr-o parte gasim oameni de isprava (n.r. cu referire la echipa lui Orban) cu care nu te temi sa pleci la drum, iar in cealalta parte… nu va recomand! (…) Cum o fi aia: sa urli ani la rand „Ciuma rosie!” si acum sa fii surprins bot-n bot cu ei? (…) Demisia Florin Citu – ar fi un act onorabil sa poti face aceasta, din pacate pentru noi toti nu poti ca nu te lasa locatarul de la Cotroceni! Demisia tuturor celor care au predat Partidul National Liberal, Ciumei Rosii – PSD!”, sunt doar cateva dintre textele publicate pe retelele de socializare de catre prim-vicepresedintele Organizatiei Municipale PNL Braila.

Exista si alti liberali care par sa fie de acord cu drumul pro-Orban al sotilor Ionita, printre care se numara chiar si presedintele Organizatiei Municipale, inspectorul scolar general Catalin Canciu, considerat a fi „mana dreapta” a deputatului Popa. Desi, de la inceputul crizei guvernamentale, respectiv de la momentul iesirii USR de la guvernare, Canciu nu a mai abordat subiectele politice de la nivel national, liderul liberalilor din municipiu a apreciat cateva dintre postarile pro-Orban ale Antoanetei Ionita.

Totodata, si consilierul judetean Danut Lungu, vicepresedinte al filialei, a apreciat discursurile anti-Citu ale lui Orban de pe retelele de socializare, in care se mentiona inclusiv despre faptul ca „frauda politica pe care se pregateste sa o comita PNL”.

Comentarii