stiri Braila – debraila.ro

PNL Braila, filiala pro-Orban, sustinere pentru Florin Citu | Popa A SCHIMBAT discursul: „Votul nu a fost surprinzator pentru mine! Nu stiu daca viziunea lui Orban este mai buna decat a lui Citu”

De la declaratii in care vorbea despre sprijinul total al PNL Braila pentru Ludovic Orban si la razboiul cu sustinatorii lui Florin Citu din imteriorul filialei, deputatul Alexandru Popa, presedintele filialei, s-a oprit, inainte de congresul din 25 septembrie, la afirmatii cu adevarat moderate.

Colegiul Director Judetean a votat, vineri dupa-amiaza, motiunea „Romania Liberala” a premierului Florin Citu, care a obtinut sustinerea majoritatii membrilor forului de conducere. Mai exact, din cei 44 de membri prezenti, 38 si-au exprimat votul: 26 „pentru” si 12 „impotriva”. In aceeasi sedinta s-a votat si lista delegatilor la Congresul PNL.

Votul este surprinzator tinand cont ca PNL Braila era vazuta ca fiind una dintre filialele cele mai loiale fata de Ludovic Orban. Deputatul Popa, presedintele organizatie judetene, si-a exprimat in nenumarate randuri sustinerea pentru Orban, iar intreaga conducere a avut doar opinii pro-Orban.

Dupa sedinta, Popa a sustinut o conferinta de presa, la care a participat si Hubert Thuma, presedintele PNL Ilfov si presedintele Consiliului Judetean Ilfov – un sustinator al lui Florin Citu.

„Optiunea mea este clara, dar noi, in interiorul partidului, nu punem presiune. Delegatii la Congres i-am ales doar pe criterii de performanta. Motiunea presedintelui Orban s-a votat acum 10 zile. Nu a fost surprinzator pentru mine votul, caci l-am lasat liber. Este premierul nostru si multi cred ca vor avea nevoie de dezvoltare in localitatile lor. Nu a fost un vot controlat. Daca colegii mei sustineau o motiune PSD, atunci ma deranja. Citu si Orban sunt colegii mei. Eu i-am promis domnului Orban ca il sustin inainte de a-si depune candidatura si eu ma tin de cuvant. Nu stiu daca viziunea lui Orban este mai buna decat a lui Citu”, a declarat Alexandru Popa, liderul PNL Braila.

De cand a inceput campania interna in partid, Popa a fost intr-un razboi total cu Catalin Boboc, secretar de stat in Ministerul Muncii, care face parte din echipa lui Citu. Recent, in cazul lui Boboc, filiala chiar a votat pentru retragerea sprijinului politic.

Totodata, in urma cu doua luni de zile, presedintele Organizatiei Municipale, Catalin Canciu, a fost schimbat din functia de inspector scolar general. Atunci, atat Canciu, cat si deputatul Popa, l-au acuzat pe Boboc de faptul ca a pus la cale debarcarea sustinatorului lui Orban de la sefia inspectoratului scolar.

Totusi, in urma cu doua saptamani, Canciu a fost repus in functia de inspector scolar general.

Comentarii