stiri Braila – debraila.ro

PNL Braila: „Declaratiile politice ale membrilor PSD legate de finantarea Spitalului Regional Braila-Galati nu au un fundament real, ci doar un ambalaj pur electoral”

„Declaratiile politice ale membrilor PSD Braila aparute in presa locala, legate de finantarea Spitalului Regional Braila-Galati, nu au un fundament real, ci doar un ambalaj pur electoral” – este ceea ce sustine conducerea PNL Braila, intr-un comunicat transmis presei.

Mai exact, este vorba despre declaratia facuta in cadrul unei conferinte de presa de europarlamentarul Mihai Tudose (PSD), care a spus ca „la Bruxelles se pare ca dosarul Spitalului Regional Braila – Galati e pe cale sa fie declarat „simpatic”. Fara sa mai fie amestecat Guvernul. Este posibil sa se aprobe finantarea”.

Liberalii braileni spun insa ca lucrurile nu stau chiar asa.

„Dupa ce am vazut declaratiile membrilor PSD Braila legate de finantarea Spitalului Regional Braila-Galati chiar m-am bucurat sa vad ca se implica si ei pentru realizarea si implementarea unui proiect atat de important pentru zona noastra, care a fost sustinut si asumat de colegul meu de partid, europarlamentarul Cristian Busoi, pe care, de altfel, l-am sunat ca sa aflu exact cum stau lucrurile, mai ales ca acesta este si raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sanatate al UE 2021-2027. insa, din pacate, am aflat ca NU exista solutia finantarii prezentata de PSD Braila, ci o alta minciuna marca PSD Braila fluturata acum, in prag de alegeri. Asadar, domnilor din PSD, veniti cu proiecte reale, nu doar electorale!”, afirma candidatul PNL la presedintia Consiliului Judetean Braila, Catalin Boboc.

Potrivit comunicatului de presa amintit, europarlamentarul PNL, Cristian Busoi, declara, la randul sau: „Informatia ca ar fi la Bruxelles in curs de aprobare planul pentru un Spital Regional la Braila este o informatie, in opinia mea, cu totul si cu totul eronata. Este o intoxicare de campanie, care nu are baza reala. Va spun cu toata convingerea, in calitate de responsabil al Parlamentului European pentru Programul de Sanatate 2021-2027, ca din banii alocati direct de la Bruxelles nu se pot construi spitale regionale sau de alt fel. Singura sursa de finantare este cea din fondurile alocate unei tari, respectiv cele alocate Romaniei. in urmatorul exercitiu financiar Romania va avea un Program Operational pe Sanatate, un program important, de aproape 2,8 miliarde de euro, dar acolo se pot finanta doar acele spitale regionale deja pornite ca si proceduri: Cluj, Craiova si Iasi. Daca PSD-ul ar fi realizat aceste 3 spitale la timp, in actualul exercitiu financiar, cu siguranta ca ar fi fost o sansa pentru Braila in exercitiul urmator. Dar pentru ca PSD si-a batut joc, timp de 6 ani de zile, de aceste proiecte, sansa ca din Programul Operational Sanatate al urmatorilor 7 ani sa putem finanta Spitalul Braila este zero. si cred ca acest lucru il stiu si reprezentantii PSD, care nu fac decat o intoxicare.

Ultima varianta de finantare ar fi Planul de redresare economica, dar acolo banii trebuie cheltuiti foarte repede, in primii 3 ani si nu vor fi aprobate proiecte de tipul spitalelor regionale, care cu siguranta ar dura mai mult de 3 ani, cu toate fazele de proiectare, licitatie, de punere in functiune, de dotare. Asadar, consider aceasta informatie ca fiind o intoxicare si o minciuna de campanie”.

Comentarii