stiri Braila – debraila.ro

PNL, acuzatii extrem de grave: „Dragomir e VINOVAT de situatia COVID-19 de la Primarie” | Danaila: „Toata lumea ar trebui sa-i multumeasca pentru ca tot spitalul se va umple”

PNL, prin vocea presedintelui Alexandru Danaila (foto), sustine primarul Marian Dragomir ca „a ales sa musamalizeze” cazul primului angajat al Primariei infectat cu noul coronavirus.

Danaila a lansat o serie de acuzatii foarte grave la adresa edilului, printre care si faptul ca acesta i-a recomandat angajatului sa nu mearga la spital, ci sa se testeze la un laborator privat de analize medicale.

„Inca din data de 11 mai, unul din angajatii Directiei de Strategii din cadrul Primariei Braila a manifestat simptome similare cu cele ale pacientilor infectati cu COVID 19. Desi i s-a adus la cunoștinta primarului aceasta situatie a ales sa musamalizeze acest caz in speranta ca persoana respectiva nu este purtatorul acestui virus. Din pacate pentru acest pacient, pentru familie, pentru colegii lui de munca, pentru familiile acestora și pentru toti cei care au intrat in contact cu el, acum urmeaza o perioada de incertitudine de teama si de izolare. Filmul evenimentelor pe care l-am aflat de la mai multe persoane care lucreaza in Primarie si care se tem pentru sanatatea lor este: in data de 7-8 mai, angajatul Directiei de Strategii a inceput sa aiba simptomele unei raceli venind in continuare la serviciu; in saptamana urmatoare la recomandarea primarului nu a mers la spital pentru a-si face testul COVID ci a ales sa merga la o clinica privata pentu a-si efectua testul. Fara sa respecte protocolul, clinica privata, nu a instiintat DSP-ul cu privire la efectuarea acestui test, probabil tot la presiunea politica a primarului”, a declarat Alexandru Danaila, presedintele Organizatiei Judetene PNL.

Mai mult decat atat, sursa citata afirma ca laboratorul nu a comunicat Directiei de Sanatate Publica rezultatul testului, „probabil tot la presiunea politica a primarului”.

„Pacientului i s-a recomandat de catre medical de familie sa ramana in izolare pana la primirea rezultatului. Intre timp rezultatul testului este pozitiv. Nici de acesta data clinica privata nu aduce la cunostinta DSP-ului rezultatul testului, tot la presiunea politica a Primarului Dragomir. Pacientul purtator a continuat sa ramana la domiciliu, infectand in aceasta perioada alte personae, inclusiv unele din categoriile vulnerabile. In incercarea de a se disculpa, atunci cand situatia a devenit critica si a inteles ca Primaria o sa devina un focar de COVID, primarul Dragomir a anuntat ca vrea sa fie transparent. Bineinteles ca pe toti ce-i care pot fi afectati de aceasta situatie nu ii intereseaza transparenta primarului ci ii intereseaza ca institutiile statului sa-și faca treaba și sa-i protejeze in fata acestor abuzuri”, a mentionat sursa citata.

Danaila a mai aratat ca a discutat cu prefectul Catalin Boboc pe tema acestui subiect, vorbind despre o ancheta care „va scoate la iveala toate adevarurile pe care primarul a incercat sa le ascunda”.

„Probabil ca si acesta incercare de musamalizare a unei situatii extrem de grava face parte tot din strategia de “mentinere” a judetului Braila in zona curata ( fara pacienti cu COVID). Toata lumea ar trebui sa-i multumeasca domnului primar, pentru ca in curand tot corpul B (Spitalul 3) al Spitalului Judetean, care pana acum a fost gol se va umple. Sa ne ajute Dumnezeu , sa trecem și peste aceasta incercare!”, a concluzionat liderul liberalilor braileni.

COVID-19, motiv de razboi intre PNL si primarul Brailei | Dragomir: „O mascarada electorala, dar gata! Nu accept, in primul rand, sa jigneasca inteligenta brailenilor. Numai minciuni, pe care realitatea le demonteaza, nu eu”

Comentarii