stiri Braila – debraila.ro

Plata exproprierilor pentru podul peste Dunare, inca in aer | Seful judetului, despre Cuc, ministrul Transporturilor: „Fiind un cuc…”

Presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac (foto), l-a ironizat pe colegul sau de partid, Razvan Cuc – ministrul Transporturilor, in legatura cu faptul ca proprietarii terenurilor si imobilelor aflate pe traseul podului suspendat peste Dunare inca nu au primit sumele aferente procedurilor de expropriere.

La sfarsitul lui august, aflat la Braila, Cuc a promis faptul ca banii vor fi platiti „intr-o luna de zile, o luna de jumatate maxim”.

„Am ramas singurul care se intereseaza de acest mare proiect de infrastructura al tarii. Sunt lucrurile acelea care au ramas din urma, si anume partea de exproprieri. Nu stim ce s-a mai intamplat cu exproprierile si am spus ca este un mare pericol ca statul roman sa plateasca niste despagubiri oamenilor care nici pana in momentul de fata nu si-au primit banii. Oamenii vor cere dobanda, pentru ca terenurile nu au fost valorificate un an de zile”, a declarat Chiriac.

Intrebat cum comenteaza promisiunea ministrului Transporturilor din urma cu trei luni de zile, seful judetului a oferit un raspuns scurt, dar cuprinzator: „Fiind un cuc… a fost intrebat. Am inteles! Nu ma faceti sa comentez mai mult. Anumite persoane declara ce vor, eu va spun realitatea, va spun ce fac eu in calitate de presedinte al Consiliului Judetean!”

Totusi, Francisk Iulian Chiriac a dat asigurari ca lucrarile la podul suspendat peste Dunare „sunt in grafic”.

„Saptamana trecuta am mai semnat o autorizatie de constructie la pilonul de ancorare – pilonul podului pe partea Brailei. Chiar ne-au multumit pentru operativitate, pentru ca noi ne-am miscat foarte repede pe aceste documente. In maxim o saptamana toate au fost in regula, toate avizele aprobate”, a conchis sursa citata.

Comentarii