stiri Braila – debraila.ro

PLANUL pentru zona de la piciorul PODULUI PESTE DUNĂRE | Primarul: „Am cerut deja terenul pentru o zonă de promenadă, debarcader, restaurante și terase. Îmi doresc să fie o zonă cât mai mare”

După ce Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean, a vorbit despre faptul că europarlamentarul Mihai Tudose a venit cu ideea ca la piciorul podului suspendat peste Dunăre să fie amenajată o zonă de agrement, primarul Marian Dragomir a oferit mai multe detalii despre poriectul asumat de administrația brăileană.

Mai mult decât atât, edilul a anunțat faptul că a solicitat deja Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să transmită în proprietatea Primăriei Brăila platforma de acces la turnul de pe malul stâng și terenul aferent acesteia.

Potrivit primarului Dragomir, planul va fi pus în practică abia după terminarea lucrărilor la pod, precizând că va fi vorba despre „o zonă de promenadă, un debarcader pentru a putea acosta cei care vor să oprească la pod și o zonă de restaurante și terase”.

„Terenul aparține CNAIR, care l-a preluat, cel mai probabil de la Romsilva, pentru construcția podului. Pe 25 februarie 2022, am făcut o adresa către conducerea CNAIR. A existat discuția cu domnul Mihai Tudose și președintele Iulian Chiriac pentru preluarea terenului de către Primărie în vederea realizării unei zone de agrement. Ne-am gândit la o zona de promenadă, un debarcader pentru a putea acosta cei care vor să oprească la pod și o zona de restaurante și terase. Restaurantele și terasele vor fi date către zona privată, prin licitație publică. Atunci când a venit domnul Grindeanu (n.r. ministrul Transporturilor) la Brăila am vorbit despre acest lucru și ne-a spus că este o idee bună. Am discutat și cu CNAIR, și cu reprezentanții constructorului. Toți au îmbrățișat ideea noastră! Vom putea să trecem la etapa următoare atunci când se vor finaliza lucrările la pod pentru că terenul este predat către constructor. Începând de anul viitor, vom putea discuta mai mult despre acest proiect”, a subliniat Marian Dragomir.

Edilul a mai adăugat faptul că își dorește ca zona de agrement să aibă „o suprafață de 10.000-15.000 de metri pătrați”.

„Îmi doresc ca zona să fie cât mai mare și să se creeze facilități atât pentru cei care circulă cu barcă și vor să oprească, cât și pentru locuitorii din Brăila și Galați”, a conchis sursa citată.

Foto: o zona de agrement cu restaurante sub unul dintre podurile din Istanbul

Comentarii