stiri Braila – debraila.ro

„Piciu” din Chercea are cazierul curat / Paun: „Haideti sa nu-l punem la zid, totusi!”

Dupa ce presa a scris despre trecutul cel putin dubios al lui Ionel Pitulice, candidatul ALDE pentru Primaria Tichilesti, cunoscut sub porecla de „Piciu”, co-presedintele Organizatiei Judetene, consilierul local Dan Paun, a prezentat public cazierul proaspatului politician, anuntand ca il sprijina in continuare pentru obtinerea fotoliului de edil al localitatii de pe Dunare.

Documentul arata ca „Piciu”, care este vazut ca fiind un personaj extrem de influent in cartierul Chercea, nu are antecedente penale, insa, trebuie mentionat, ca, in cazul reabilitarii judecatoresti, faptele comise sunt radiate din cazier.

„Are un local si o mica ferma, dar am apreciat ca se uita spre cei sarmani si ii ajuta, le da o paine la propriu. Face asta de mult, nu de ieri, de azi. (…) Sa nu fim atat de aspri cu omul asta! Faptul ca a avut curaj sa iasa in viata publica inseamna ceva, haideti sa nu-l punem la zid, totusi, haideti sa vedem ce e in stare sa faca si apoi stam de vorba”, a spus Paun.

In 2004, Parchetul de pe langa Tribunalul Braila a dispus scoaterea de sub urmarire penala a lui Ionel Pitulice, care era cercetat pentru trafic de persoane si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Trei ani mai tarziu, in seara zilei de 21 octombrie 2007, discoteca detinuta de politicianul ALDE in Tichilesti a fost scena unui scandal care a dus la condamnarea la inchisoare a interlopului Titi Sgircitu.

Atunci, Sgircitu, impreuna cu alti acoliti, au intrat in discoteca inarmati cu sabii si bate, cautandu-l pe „Piciu”. Pentru ca nu l-au gasit, au distrus mobilierul si l-au batut pe barman. La proces, firma lui Pitulice s-a constitut parte civila, insa apoi cererea a fost retrasa.

Un alt scandal in care a aparut numele liderului ALDE Tichilesti a avut loc in 2010, cand Sorin Parvu, tatal braileanului impuscat din greseala de politisti in 2009, in plina strada, a lansat acuzatii extrem de grave la adresa lui „Piciu”.

„El este seful interlopilor, are legaturi cu politia de la Bucuresti, trimite fete in Spania si Italia si politia nu ii face nimic. Sunt femei care spun cati bani i-au dat si politia nu-i face nimic. Ce putere are?! Fetele au facut inchisoare, iar el nu. Asta nu mai e infractor, lucreaza cu politia, este informator si baga pe altii, iar el scapa. Pica la puscarie unu’ care a dus o femeie la produs, iar el are zeci la produs si nu ii face nimeni nimic. Are vile, case, masini”, declara la acea vreme Parvu pentru Ziarul Obiectiv.

Comentarii