stiri Braila – debraila.ro

Piata Microhala a fost inaugurata | Primarul Dragomir: „Ne aducem aminte cu tristete de modul in care arata aceasta piata, cu cearceafuri”

Piata Microhala a fost inaugurata oficial, marti, 19 septembrie, in jurul orei 09:00, in prezenta primarului Marian Dragomir, viceprimarilor Alexandru Jantea Crican si Doinita Ciocan, dar si a lui Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean. Modernizarea pietii a fost demarata la mijlocul lunii februarie 2017, avand termen de executie 5 luni.

Lucrarile la investitia care se ridica la aproximativ 8,5 miliarde de lei vechi au fost intarziate din cauza unor probleme neasteptate: neexistand schite ale pietii din anii ’60, cand a fost construita, nu se stia de existenta unor conducte de apa sau cabluri electrice subterane.

„Marcam constructia primei piete din mandatul nostru. Ne aducem aminte cu tristete de modul in care arata aceasta piata, cu placi de azbociment, cu cearceafuri, intr-o stare foarte degradata si, iata, acum inauguram aceasta piata moderna, poate cea mai moderna din Braila. Faptul ca au fost investiti aici aproape 8,5 miliarde lei vechi reprezinta doar un inceput al administratiei, pentru a investi in pietele din municipiul Braila. Urmeaza ca in sedinta de Consiliu Local din luna aceasta sa aprobam majorarea de capital social pentru modernizarea Pietei Concordia, in tot ansamblul ei, partea care apartine Primariei municipiului. Urmeaza sa fie lansata si licitatia pentru Piata de gros si apoi, anul viitor, sa ne orientam si catre anumite zone din Piata Mare, zona de producatori si Piata Saraca”, a declarat Dragomir.

Edilul le-a promis comerciantilor ca anul viitor Primaria se va ingriji de inchiderea pietei cu geamuri de termopan si de montarea unor sisteme de climatizare.

Comentarii