stiri Braila – debraila.ro

Peste 300 de pietoni amendati de politistii braileni / 32 de soferi au ramas fara permis

Aproape 30 de politisti rutieri au actionat zilnic pe drumurile din judetul Braila, pentru combaterea nerespectarii dispozițiilor legale privind acordarea prioritații de trecere pietonilor angajați in traversarea regulamentara a drumului public si nerespectarea de catre pietoni a normelor privind circulația pe drumurile publice.

Au fost constatate peste 300 de abateri privind nerespectarea normelor legale de catre pietoni, respectiv neacordarea prioritatii acestora de catre conducatorii auto, si au fost retinute 32 de permise de conducere.

In perioada 4-10 aprilie, politistii rutieri au actionat pentru cresterea gradului de siguranta rutiera pe drumurile publice si fluidizarea traficului, siguranta pietonilor constituind una dintre prioritatile politistilor.

Activitatile i-au avut in vedere atat pe conducatorii auto care nu acorda prioritate de trecere pietonilor angajati in traversare regulamentara, cat si pe pietonii care nu respecta normele rutiere.

Astfel, au fost constatate 312 abateri privind nerespectarea normelor legale de catre pietoni si 32 pentru neacordarea prioritatii acestora de catre conducatorii auto, carora li s-a suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

Valoarea totala a amenzilor este de 26.880 de lei.

Comentarii