stiri Braila – debraila.ro

Peste 100.000 de lei din obligarea unor minore sa-si vanda trupurile la strada | Un brailean a picat pe mana procurorilor antimafia

Doi tineri, un brailean si un dambovitean, au fost retinuti, marti, de procurorii antimafia, fiind acuzati de savarsirea infractiunilor de trafic de minori in forma continuata si proxenetism. Fetele exploatate sexuale practicau cea mai veche meserie din lume, in cea mai mare masura, „la strada”.

Saim Cezar Marian (foto), suspectul din Braila, este cel care a fost taiat cu sabia de „Oaie”, liderul clanului „Bancuta”, la sfarsitul anului trecut, chiar in centrul orasului. Procurorilor DIICOT Galati, care instrumenteaza dosarul, nu le-a fost greu sa dea de urma lui Saim, zis „Botu”, tanarul de 27 de ani aflandu-se deja in arest preventiv, pe numele sau fiind pus in aplicare, chiar saptamana trecuta, un mandat european de arestare pentru talharie. 

Saim si Balasca Alexandru, in varsta de 26 de ani, au recrutat prin metoda „loverboy”, transportat, adapostit si primit 4  fete minore, cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani, pe care, in perioade de timp, prin constrangere fizica si morala, prin rapire in cazul uneia dintre minore, prin inducere si mentinere in eroare, profitand de imposibilitatea de a se apara si de a-si exprima vointa precum si de starea vadita de vulnerabilitate, le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostitutiei.

Minorele s-au prostituat „la strada” pe raza judetelor Braila, Galati, Constanta si uneori in diverse apartamente inchiriate in regim hotelier. Cei peste 100.000 de lei castigati de victime au fost insusite si folosite in totalitate de catre cei doi tineri si membrii familiilor acestora.

„De asemenea, pe parcursul lunii octombrie 2018, in baza aceleiasi rezolutii infractionale comune, inculpatii au inlesnit practicarea prostitutiei de catre o martora majora, „la strada”, pe raza localitatii brailene Baldovinesti”, precizeaza procurorii.

Tot marti, 13 noiembrie, procurorii DIICOT Galati au efectuat 5 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Braila si Dambovita, gasind si ridicand mai multe mijloace de proba necesare pentru dovedirea activitatii infractionale, inclusiv doua autoturisme de lux.

Saim si Balasca au fost prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva.

Comentarii