stiri Braila – debraila.ro

Persoane din Sutesti transportate la Ciresu pentru a vota pe listele suplimentare | Politia a deschis dosar penal: Alegatorii ar fi primit bani!

Apar primele incidente electorale in judetul Braila. Potrivit Politiei, de la inceputul procesului electoral au fost inregistrate 10 sesizari referitoare la posibile fapte care au legatura cu procesul electoral.

Dintre acestea, unul nu se confirma, sapte sunt in curs de verificare, iar pentru doua au fost intocmite dosare penale.

In aceasta dimineata, in jurul orei 09:30, politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca, intr-o sectie de votare de pe raza municipiului, o femeie ar fi introdus in urna doua buletine de vot stampilate, ambele pentru Senat.

In urma cercetarilor, s-a stabilit faptul ca un membru al comisiei ar fi inmanat alegatoarei doua buletine de vot, pe care aceasta le-a stampilat si le-a introdus in urna.

In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de frauda la vot.

Totodata, la ora 10:30, politistii au fost sesizati de catre primarul comunei Sutesti cu privire la faptul ca un barbat ar transporta persoane in comuna Ciresu pentru a vota pe listele suplimentare, oferindu-le bani in acest sens.

In cauza a fost intocmit dosar penal si se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de corupere a alegatorilor.

Comentarii