stiri Braila – debraila.ro

Perchezitii in Braila si pe teritoriul Germaniei | Doi nemti au infiintat in Braila un cabinet de avocatura FALS | Politistii au gasit documente falsificate, dar si armament si munitie

Miercuri, 29 martie, politistii Directiei de Investigatii Criminale – Inspectoratul General al Politiei Romane si ai Inspectoratului de Politie Judetean Braila au efectuat doua perchezitii domiciliare in Braila, la 2 cetateni germani, banuiti de comiterea unor infractiuni de fals de documente si au pus in executare doua mandate europene de arestare emise pe numele acestora.

Investigatiile politistilor au relevat ca, in cursul anului 2016, mai multi cetateni germani ar fi obtinut, in mod ilegal, bani, prin inselarea altor persoane, pe teritoriul Germaniei, folosindu-se de calitati false.

Cei in cauza ar fi confectionat documente emise de institutii ale statului german, de care s-ar fi folosit pentru a se legitima in fata unor autoritati sau persoane fizice, obtinand diferite avantaje. Astfel, ar fi indus in eroare mai multi cetateni germani, spunandu-le ca, pentru asigurarea unor proprietati, trebuie sa achite diferite sume de bani.

Politistii romani au desfasurat cercetari, in baza unei cereri de comisie rogatorie internationale, transmise de autoritatile judiciare germane, respectiv Parchetul Augsburg, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica.

Astfel, la data de 29 martie, in baza delegarii Parchetului, politistii romani, insotiti de doi reprezentanti ai Politiei Germane si de ofiterul de legatura al Politiei Federale Germane la Bucuresti, au efectuat doua perchezitii domiciliare in Braila, la doi cetateni germani. In acelasi timp, pe teritoriul Germaniei, au fost puse in executare alte 10 perchezitii.

Au fost identificate numeroase documente falsificate pe care cei in cauza le-ar fi folosit pe teritoriile Romaniei si Germaniei, printre care pasapoarte, apostile, acte oficiale, stampile false, precum si armament si munitie pentru care nu detineau documentele legale.

Mai mult decat atat, unul dintre cei doi cetateni germani si-ar fi arogat in fals calitatea de avocat, atat in Germania, cat si in Romania, avand deschis, in Braila, in mod fictiv, un cabinet de avocatura.

Au fost puse in executare 3 mandate de arestare, dintre care 2 in Braila, in baza unor mandate europene de arestare emise de catre autoritatile germane.

Comentarii