stiri Braila – debraila.ro

PENALUL Mihai Ruse ramane SENATOR | Ce spune Comisia Juridica a Senatului despre condamnarea parlamentarului brailean

Desi a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu suspendare, senatorul Mihai Ruse, presedintele Organizatiei Judetene ALDE, isi va ocupa in continuare fotoliul din Parlament, pana la sfarsitul anului 2020. Comisia juridica a Senatului a analizat recent cazul lui Ruse si a exprimat un punct de vedere transant: „(…) domnul Mihai Ruse va continua exercitarea mandatului de senator”.

La sfarsitul anului trecut, Ruse a fost condamnat definitiv la 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese in forma continuata. Faptele pentru care a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie au fost savarsite in urma cu aproximativ 10 ani, atunci cand senatorul ALDE era primar al comunei Maxineni.

Procurorii au sustinut ca Ruse, cu buna stiinta, s-a facut stapan pe un teren agricol de 11,2 ha, care apartinea comunei a carui primar era.

Senatorii din Comisia Juridica au analizat sentinta penala si au retinut ca „instanta nu a dispus pierderea drepturilor electorale” de catre senatorul brailean, fapt care sta scris in punctul de vedere semnat de Robert Cazanciuc (PSD), presedintele comisiei. Documentul a ajuns la Biroul Permanent al Senatului.

Comentarii