stiri Braila – debraila.ro

Pe strazile principale ale Brailei nu se va mai da cu nisip doar daca temperaturile vor fi foarte scazute. Primarul: ”Ca sa nu ajungem cu toate canalizarile infundate si mizerie pe strazi”

Primarul Marian Dragomir a interzis ca utilajele care imprastie nisip sa iasa pe strazi la deszapezirea din iarna aceasta, cerandu-le sa intervina doar pe vaduri si daca temperaturile sunt foarte scazute. Edilul vrea sa evite situatiile in care materialul antiderapant astupa gurile de canal.

”Daca nu vom ajunge la temperaturi foarte scazute, vom folosi pe arterele principale si pe cele care fac legatura intre cele principale doar sare, iar material antiderapant, amestec de sare si nisip vom folosi doar pe vaduri, tocmai pentru a nu ajunge, ca in fiecare primavara, cu toate canalizarile infundate, cu mizerie pe strazi. Doar daca temperaturile vor scadea foarte mult si sarea nu va face fata, atunci vom fi nevoiti sa intervenim si cu nisip, dar, in principiu, evitam. Am cerut, cu exceptia vadurilor, pe arterele principale de circulatie sa nu vad niciun fel de masina cu nisip, ci doar cu sare curata”, a spus Dragomir.

Primaria a achizitionat si solutia canadiana de deszapezire, despre care primarul a vorbit in luna octombrie: ”Avem o cisterna plina cu aceasta solutie si o vom volosi cand conditiile meteo vor permite. Trebuie sa o dam in momentul oportun, pe Calea Calarasilor.”

Comentarii