stiri Braila – debraila.ro

Pe 17 martie, Dragnea vine la Braila | Negocieri dure: Dragnea il vrea presedinte doar pe Rotaru, PSD Braila zice „pas”

Pe 17 martie, social-democratii isi vor alege presedintele – la o luna si jumatate de la demisia din partid a fostului premier Mihai Tudose, sub ochii lui Liviu Dragnea, care va fi prezent la Braila. Intre timp, negocierile din interiorul organizatiei judetene se desfasoara atat dur, cat si cu dificultate. Inclusiv data cand se vor desfasura alegerile nu este pe placul filialei, fiind stabilita de conducerea centrala.

In timp ce senatorul Ion Rotaru, cel pe care Dragnea l-a impus pe fotoliul de presedinte interimar – in detrimentul lui Aurel Simionescu, isi doreste sa candideze, avand girul liderului PSD, filiala il sustine in mare masura pe fostul primar al Brailei. Liviu Dragnea nu ar agrea alt candidat, potrivit unor surse politice.

Majoritatea primarilor PSD, dar si a celorlalti alesi sau a membrilor de partid fara functii ar fi alaturi de Simionescu, mai arata sursele citate. Fostul edil este vazut ca fiind solutia pentru a mentine organizatia unita dupa plecarea lui Tudose.

Se pare ca situatia va fi lamurita la sfarsitul acestei saptamani, cand Rotaru si Simionescu vor transa lucrurile in cadrul unei discutii informale.

Trebuie precizat si faptul ca atat primarul Marian Dragomir, cat si Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, nu isi doresc sa candideze pentru sefia PSD Braila. 

Comentarii