stiri Braila – debraila.ro

Patinoarul Braila | Sanctiunea IPJ pentru deszapezirea esuata: AVERTISMENT SCRIS / Politia Locala a dat amenzi

Deszapezirea esuata din dimineata zilei de 21 decembrie, atunci cand municipiul Braila a devenit un urias patinoar in aer liber, s-a lasat cu sanctiuni pentru cele trei firme care, practic, „au dormit in bocanci”. Gheata de pe carosabil a transformat traficul intr-unul de cosmar, utilajele care ar fi trebuit sa imprastie material antiderapand lipsind de pe strazi.

La acel moment, primarul Marian Dragomir a anuntat ca RER, BraiCata si Eco, cele trei firme de salubritate care au castigat contractele pentru deszapezire, vor fi amendate, avertizand asupra faptului ca „amenzile vor continua pana cand deszapezirea se va face la fel ca anii trecuti, in condiiii optime”.

Am vrut sa aflam ce sanctiuni au primit firmele care au ratat prima deszapezire si am solicitat Inspectoratului de Politie Judetean si Politiei Locale sa ne transmita ce masuri au luat.

Surprinzator, se pare ca doar Politia Locala, institutie aflata in subordinea Primariei, a decis sa goleasca bugetul celor trei firme, aplicand amenda maxima permisa de lege.

Astfel, politistii locali au amendat cu cate 2.500 de lei cele trei firme care se ocupa de deszapezirea strazilor municipiului.

La polul opus, Inspectoratul de Politie Judetean a ales sa aplice o singura sanctiune contraventionala – primita de unul dintre cei trei operatori de salubritate, respectiv „avertisment scris”.

„In cursul zilei de 21 decembrie, politisti din cadrul Biroului Rutier au aplicat o sanctiune contraventionala, conform art. 105/28 din OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, respectiv „neindeplinirea obligatiei de intretinere a drumului public pe timp de iarna, potrivit reglementarilor in vigoare”, unei societati responsabile cu deszapezirea strazilor de pe raza municipiului Braila”, ne-a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Braila.

Comentarii