stiri Braila – debraila.ro

Partidul Simonei Draghincescu, RAZBOI cu primarul Dragomir | Draghincescu: „Nu suntem aliatii politici ai PSD”

Partidul National Democrat, formatiune politica la conducerea careia se afla consilierul judetean Simona Draghincescu, pare ca vrea sa ia fata PNL atunci cand vine vorba de a fi principalul adversar politic al administratiei Dragomir.

In cea mai recenta sedinta a Consiliului Local Municipal, cu Bogdan Botea (foto) varf de lance, dar si cu critici venite din partea Floricai Lungu, intrata recent in mini-legislativul municipiului, PND a votat diferit fata de PSD la multe proiecte de hotarare, in unele cazuri facand front comun cu liberalii. De cealalta parte, primarul Marian Dragomir nu s-a ferit sa ii atace sau sa ii ironizeze pe PND-isti.

Botea a lansat numeroase atacuri la adresa municipalitatii, luand cuvantul la mai toate proiectele de hotarare importante ale sedintei si ajungand in cele din urma la o discutie aprinsa cu edilul. Punctul fierbinte al meciului PND-Dragomir a fost atins atunci cand s-a discutat desprea reabilitarea gardului Spitalului de Psihiatrile „Sf. Pantelimon”.

„La Administratia Pietelor au ajuns cheltuielile diverse la 250.000 euro anual. Nu este normal! Mi se par exaherate. Continua carnavalul…”, a fost una dintre remarcile lui Bogdan Botea.

Totodata, PND-istul a mai anuntat ca se va abtine de la votul privind rectificarea bugetului municipalitatii, intrucat suma de 7 milioane de lei a fost transferata de la sectiunea de dezvoltare la cea de functionare.

Si consilierul local municipal Florica Lungu (foto) a refuzat sa voteze alaturi de PSD la unul dintre proiectele de hotarare de pe ordinea de zi. PND-ista i-a reprosat primarului faptul ca se cere votul consilierilor in vederea aprobarii unor indicatori tehnico-economici pentru reabilitarea gardului Spitalului 1 fara a fi prezentata in detaliu situatia tehnica, ci doar cea economica. Practic, erau mentionate sumele de bani necesare, dar nu si aspectele de ordin tehnic.

In replica, primarul Dragomir a lasat sa se inteleaga ca Lungu nu participa la comisiile de specialitate care au loc inaintea sedintelor de consiliu, unde ar putea solicita lamuririle de care are nevoie, evitand astfel discutii interminabile: „Puneti consilierii intr-o situatie delicata!”.

„Particip la toate comisiile si se poate verifica acest lucru. Acolo avem un timp limitat la dispozitie. (…) Imi mentin opinia si ma voi abtine la acest vot”, a precizat Lungu.

Botea a preluat discursul Floricai Lungu si a continuat valul de critici: „Este trecuta o suma globala. Este a nu stiu cata oara cand se fac astfel de… Eu am solicitat la comisie detalii la mai multe proiecte, dar aceste informatii sunt secrete de serviciu, secrete profesionale… Mentiunea colegei mele este corecta.”

Cand Bogdan Botea a acuzat faptul ca un document de ordin tehnic necesar unui proiect privind construirea unor parcari, pentru care s-a platit aproximativ 55.000 de euro unei firme, are „primele 120 de pagini” copiate din alte astfel de documente, primarul Marian Dragomir a iesit la atac. L-a acuzat pe PND-ist ca este ultima persoana care poate vorbi despre „copy-paste”, in contextul in care a depus la Consiliul Local Municipal un proiect privind realizarea unor piste de biciclete copiat.

Dragomir: „Nici acum nu stim ce sa facem cu un proiect al dumneavoastra depus la Primarie pentru a intra pe ordinea de zi. Ne solicitati ca in municipiul Braila sa fie piste de biciclete pe malul raului Bistrita. Domnul consilier?!”

Botea: „Cred ca este o eroare de a mea…”

Dragomir: „Nu, nu… este un copy-paste, nu o eroare. In acelasi proiect, dumneavoastra mentionati numele unor strazi din municipiul Bistrita pe care sa realizam piste de biciclete.”

Botea: „Cred ca este vorba despre altceva…”

Dragomir: „Este un copy-paste original.”

Botea: „Nu avem de inventat nimic in materie de biciclete. Nu este chiar asa cum spuneti…”

Dragomir: „Este identic cum spun eu.”

Botea: „Schimbati subiectul cu aceasta cheltuiala de 55.000 de euro.”

Dragomir: „Din jena nu am introdus proiectul pe ordine de zi.”

Botea: „Lasati, trebuie sa va fie jena de alte lucruri introduse pe ordinea de zi. (…) Oricum nu aveti de gand sa faceti piste de biciclete in Braila.”

Dragomir: „Va balbaiti, domnule consilier!”

Intrebata cum comenteaza meciurile intre PND si PSD din Consiliul Local Municipal, Simona Draghincescu a afirmat faptul ca „fiecare consilier local municipal al PND voteaza dupa cum ii dicteaza constiinta”.

Totusi, de la momentul de dupa alegerile locale din 2016, cand PND a semnat cu PSD un protocol de colaborare la nivelul administratiei locale, cei doi consilieri judeteni votand candidatul PSD la presedintia Consiliului Judetean, Draghincescu s-a dovedit a fi un aliat de nadejde al social-democratilor.

„Cum am zis, fiecare e liber sa voteze dupa cum ii dicteaza constiinta, cum fac si eu. Noi nu suntem aliatii politici ai PSD, ci avem un protocol de colaborare pe proiecte. Domnul Dragomir trebuie sa ii certe pe cei din aparatul propriu daca nu pregatesc cum trebuie un proiect de hotarare, astfel incat sa cuprinda toate detaliile necesare”, a conchis sursa citata.

Comentarii