stiri Braila – debraila.ro

Parc de joaca modern in Chercea, in locul unor ruine | Primarul Dragomir: „Alte 14 vor fi modernizate!”

Un loc pe care mai ramasese doar un tobogan urias de beton, care amintea de faptul ca acolo a functionat candva un mare parc de joaca, si-a schimbat radical infatisarea. Pe strada Decebal din cartierul Chercea, la intersectia cu strada Dimitrie Cantermir, Primaria a amenajat un parc cu suprafata de tartan, care are instalatii de joaca noi, aparate de fitness, mese de tenis si un teren de fotbal.

„Acesta este „controversatul” parc de joaca din Chercea, care trebuia refacut de Atena, in care cativa studenti norvegieni „au investit” 30.000 de euro de la o banca privata pentru a pune pamant in jurul unui tobogan si cativa bolovani… Era nevoie in acest cartier de un parc de joaca modern!!! Au fost demolate ruinele, curatata locatia si au inceput lucrarile. Cand totul a fost gata …. „surpriza neplacuta” pentru locuitorii din zona – a inceput sa fie scos asfatul proaspat turnat. Pentru ca nu s-a respectat calitatea, reprezentantii Primariei au refuzat sa semneze procesul verbal de receptie. Constructorul a inteles si a remediat toate problemele pe propria cheltuiala. Urmeaza in aceasta toamna plantarea pomilor! Pomii se pot planta doar in reaposul vegetativ – primavara sau toamna. Acum, in Chercea, pe strada Decebal, este un parc modern de joaca!”, a anuntat primarul Marian Dragomir pe o retea de socializare.

In urma cu cativa ani, doi studenti norvegieni la Arhitectura au propus o solutie neconventionala pentru a schimba fata terenului unde, in anii comunismului, a functionat unul dintre cele mai mari parcuri de joaca din municipiu. Astfel, dupa ce au obtinut 30.000 de euro de la ING, studentii au trecut la munca: au curatat locul, au amenajat un teren de fotbal, au plantat cativa copaci si au „imbracat” toboganul inalt de 5,5 metri cu pamant.

Edilul a mai precizat, tot pe retelele de socializare, ca alte 14 parcuri de joaca vor fi reabilitate si modernizate, publicand si lista acestora:

„- C. Galati – Jandarmerie
– Vidin – bloc 4
– Vidin – Bloc D3
– Brailita – ANL – parcul 2
– Strada Dezrobirii
– Obor – Dinamo
– Hipodrom C 4
– Hipodrom G 15
– Calarasi – in spate la Florimex
– Buzaului A4
– Buzaului A 37
– Viziru – D 4 in spate la fabrica de covoare
– Radu Negru – in spate la Penny Market
– Calarasi IV – bloc Artar
– Chercea – Caminul Cultural (dupa finalizarea lucrarilor la exteriorul caminului)

Toate parcurile enumerate mai sus vor avea suprafata de tartan si camere video care vor transmite in direct la Politia Nationala si Locala. Singurul regret in acesta perioada este ca legislatia impune ca parcurile de joaca sa fie inchise si „pacanelele” deschise. Dar, trece si acesta perioada… si ne luam revansa!”

Comentarii