stiri Braila – debraila.ro

Pana marti dupa-amiaza, Braila se va afla sub COD GALBEN de ploi si vant | In judetul Buzau, NINSORI ABUNDENTE

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, duminica, trei avertizari meteorologice de ploi si ninsori, valabile pe durata zilelor de luni si marti, in Bucuresti si mai multe judete din Muntenia, Oltenia, Moldova si Transilvania.

Judetul Braila se afla sub cod galben de ploi insemnate cantitativ si intensificari ale vantului.

In intervalul 27 noiembrie, ora 16:00-28 noiembrie, ora 16:00, in Muntenia, estul Olteniei si sudul Moldovei va ploua pe arii extinse, iar cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 40…50 l/mp. Local, in judetele Vrancea, Buzau, Braila Ialomita, Calarasi si Ilfov vantul se va intensifica, temporar cu viteze de 55…65 km/h.

Intre 27 (ora 16:00) si 28 noiembrie (18:00),  in Carpatii Meridionali si Orientali va ninge insemnat cantitativ, iar vantul va prezenta intensificari temporare, mai ales in zona inalta, cu viteze la rafala de 55…70 km/h. Indeosebi in noaptea de luni spre marti (27/28 noiembrie) si in prima parte a zilei de marti (28 noiembrie) precipitatii predominant sub forma de ninsoare se vor semnala si in sudul si estul Transilvaniei si vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zapadă.

Zona de munte a judetelor Brasov, Covasna, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita si Arges se va afla, intre 27 noiembrie, ora 20:00 si 28 noiembrie, ora 16:00, sub cod galben de ninsori abundente. Va ninge abundent, se va depune strat de zapada consistent, iar vantul va avea intensificari temporare cu rafale de 55…70 km/h, spulberand zapada si determinand scaderea vizibilitatii.

Comentarii