stiri Braila – debraila.ro

Orban, vizita la Braila: „Nu e un secret ca il sustin pe A. Popa!” | „Am convingerea ca liberalii braileni vor alege o conducere care sa ofere garantia ca va lupta cu toata forta impotriva PSD”

Ludovic Orban, presedintele PNL, a venit la Braila pentru a discuta cu liberalii, in contextul campaniei pentru sefia partidului, atat la nivel national, cat si la nivel local.

Orban va candida la congresul din septembrie, avandu-l pe Florin Citu drept contracandidat, in timp ce pentru conducerea organizatiei judetene se vor confrunta, cel mai probabil, deputatul Alexandru Popa si Catalin Boboc, secretar de stat in Ministerul Muncii si presedinte interimar. Popa este un sustinator al lui Ludovic Orban, in timp ce Boboc s-a alaturat taberei premierului Citu.

„Nu este un secret ca il sustin pe Alexandru Popa, dar important este ca, pentru a fi ales, trebuie sa convinga colegii din PNL, din fiecare organizatie locala. Ei vor hotari cine va conduce filiala. Sunt convins ca domnul deputat isi face o campanie serioasa si ca are capacitatea de a castiga increderea colegilor. (…) Am convingerea ca membri PNL vor alege o conducere care sa ofere garantia ca va lupta cu toata forta impotriva adversarului nostru politic, care este PSD”, a declarat Orban.

Liderul PNL a criticat si demiterea lui Catalin Canciu, presedintele interimar al Organizatiei Municipale si un sustinator al lui Orban, din functia de inspector scolar general, despre care Popa a spus ca ar fi fost orchestrata de tabara pro-Citu, respectiv de Catalin Boboc.

„Il cunosc pe domnul Canciu dinainte de a fi membru PNL. I-am apreciat profesionalismul. Eu l-am invitat sa se inscrie in PNL. Mi s-a parut un om extrem de serios un bun profesionist si un om de calitate. Eu, personal, nu inteleg demiterea. Nu exista niciun temei pentru demitere! Eu apreciez activitatea profesionala a domnului Canciu si consider ca e o nedreptate decizia. Am discutat cu ministrul Educatiei. Din punctul meu de vedere nu a existat niciun motiv”, a mai adaugat Orban.

Comentarii