stiri Braila – debraila.ro

Orban (PNL), despre terenul ajuns de la Braila la Galati in 2002: „In curand, Galatiul o sa vina sa ia si Braila”

Aflat la Braila, presedintele PNL Ludovic Orban s-a aratat a fi un sustinator categoric al anularii hotararii de guvern din 2002 prin care 1000 de hectare aflate pe raza judetului Braila au ajuns la Consiliul Local Municipal Galati, in contextul in care terenul a fost oferit pentru constructia de locuinte sociale, nu pentru arendare.

Declaratia vine in contextul in care doar pe 50 ha au fost construite locuinte sociale, pentru restul terenului CLM Galati obtinand bani in urma arendarii.

„In curand, Galatiul o sa vina sa ia si Braila. Si municipiul Braila, dupa mintea lor, o sa intre in… Normal ca sustin demersul asta. Colegii mei au o initiativa in sensul realizarii unui parc industrial, care, dupa parerea mea, este extrem de util pentru Braila si Galati. Asteptam pozitia majoritatii. Eu nu cred ca ei pot sa se opuna acestui demers, pentru ca vor pierde grav in perceptia publica a brailenilor. Nu exista niciun motiv, niciun temei ca sa se opuna. Terenul ala a fost dat pentru constructia de locuinte, dar cea mai mare parte a terenului este inchiriat pentru munci agricole. Galatiul incaseaza bani de pe urma terenului. Terenul trebuie sa se intoarca la Braila. Trebuie sa se respecte destinatia terenului, daca nu contractul inceteaza, ca la donatiile cu sarcina”, a precizat Orban.

Recent, Consiliul Judetean Braila a transmis Ministerului Dezvoltarii si Ministerului Agriculturii o adresa prin care reclama faptul ca Galatiul arendeaza hectarele primite in 2002, fapt care incalca prevederile hotararii de guvern referitoare la constructia de locuinte.

Comentarii