stiri Braila – debraila.ro

Orban, liderul PNL, vizita la pod: „Recunosc interventia extrem de benefica a lui Tudose, spre deosebire de altii”

Ludovic Orban, presedintele PNL si presedintele Camerei Deputatilor, s-a aflat, sambata dimineata, intr-o scurta vizita pe santierul podului suspendat peste Dunare, fiind insotit de deputatul liberal Alexandru Popa.

Orban a precizat ca, „spre deosebire de altii”, ii recunoaste fostului premier Mihai Tudose, actual europarlamentar PSD, meritul in legatura cu podul, cu referire la semnarea contractului pentru mega-proiectul de infrastructura, care a avut loc in ultima zi pe care politicianului brailean a petrecut-o in fotoliul de prim-ministru.

„Daca va aduceti aminte, cand am fost ministrul Transporturilor, noi am predat documentatia tehnico-economica catre Consiliul Judetean Tulcea si Consiliul Judetean Braila, care, pana la urma, nu s-au inteles. Aici, eu recunosc interventia domnului Tudose, spre deosebire de altii. Intr-adevar, Tudose a avut o interventie extrem de benefica si utila”, a declarat liderul PNL.

Totodata, Ludovic Orban a prezentat si stadiul actual al lucrarilor, mentionand ca podul „va asigura un acces mai facil pentru toate marfurile si toti cetatenii din nord-estul Europei catre Portul Constanta”.

„E o investitie vitala pentru aceasta zona. Blocul de ancoraj de pe malul brailean e foarte aproape de finalizare. Si pe malul tulcean stadiul este avansat. Este o investitie prioritara si care nu trebuie privita izolat. Scopul podului este mult mai amplu si va reprezenta, alaturi de celelalte investitii care se vor realiza in urmatorii ani, o deschidere a Brailei si Galatiului catre toate coridoarele de transport, printre care si legatura cu Portul Constanta. Podul va asigura un acces mai facil pentru toate marfurile si toti cetatenii din nord-estul Europei catre Portul Constanta, care este o poarta de intrare-iesire din Europa. Practic, Braila si Galati vor dobandi o atractivitate suplimentara. (…) S-a emis autorizatia de constructie pentru doua tronsoane si urmeaza pentru restul tronsoanelor… vorbim de infrastructura conexa podului. In mod evident, sunt convins ca va exista o mobilizare a constructorului pentru ca podul si infrastructura conexa sa se termine in acelasi timp”, a concluzionat Orban.

Comentarii