stiri Braila – debraila.ro

OFICIAL | Luni si marti SE SUSPENDA cursurile in toate unitatile de invatamant din judetul Braila – decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta

18:30 | Luni si marti se suspenda cursurile in toate unitatile de invatamant din judetul Braila din cauza avertizarii cod galben de ger. Hotararea a fost luata, sambata seara, in cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Inspectorul scolar general Catalin Canciu a confirmat pentru DEBRAILA informatia.

12:00 | In capitala, primarul general Gabriela Firea a anuntat ca luni si marti scolile si gradinitele vor fi inchise din cauza vremii geroase. La fel si in judetul Ilfov. Consilierul municipal Bogdan Botea (PND) considera ca si la nivelul judetului Braila trebuie aplicata o astfel de masura.

De cealalta parte, primarul Marian Dragomir sustine ca, in municipiu, nu exista probleme legate de accesul in unitatile de invatamant, aratand ca asteapta un punct de vedere al Ministerului Educatiei.

Inspectorul scolar general Catalin Canciu a declarat pentru DEBRAILA ca inca nu s-a luat o hotarare in acest sens, urmand sa discute pe aceasta tema cu secretarul de stat Liviu Pop, recent numit in conducerea Ministerului Educatiei. O decizie va fi luata, cel tarziu, duminica, in jurul orei 12:00.

„Eu am sa ma consult cu domnul secretar de stat Liviu Pop, in sensul ca s-a emis un cod galben de ger. Acesta ar fi motivul, caci nu e o problema legata de zapada. O sa ma consult la minister si am sa anunt. Am cerut colegilor sa luam legatura cu scolile din mediul rural, caci acolo e problema, sa vedem care e situatia, ne-a precizat Canciu.

Comentarii