stiri Braila – debraila.ro

OFICIAL | Au venit REZULTATELE: Primul cadru medical cu COVID-19 din judetul Braila | Si un alt caz: in total, 8 persoane CONFIRMATE

O asistenta medicala de la Serviciul de Ambulanta Judetean, aflata in concediu medical de aproximativ o saptamana, este infectata cu noul coronavirus.

Rezultatele, care au ajuns in cursul diminetii de miercuri, arata ca femeia este cel de al-7-lea caz confirmat din judetul Braila si, totodata, primul cadru medical.

„A fost trimisa cu ambulanta la unul izolat, fara echipament. Pacientul cazuse si se lovise la sold. Asistenta a facut febra si diaree”, a declarat medicul Florin Stefan de la SAJ.

Ca masura preventiva, la recomandarea Directiei de Sanatate Publica, aproximativ 20 de angajati ai SAJ (n.r. colegii de tura ai asistentei) au intrat in izolare la domiciliu, urmand sa fie testati. Dintre acestia, patru sunt contacti directi.

Rezultatele venite de la Bucuresti au mai confirmat un caz, in afara de cel de la SAJ. Este vorba despre o persoana aflata in izolare la domiciliu.

In total, in judetul Braila au fost confirmate, pana in acest moment, 8 cazuri, dintre care o persoana a fost vindecata.

Comentarii