stiri Braila – debraila.ro

Oferta PNL pentru braileni: prefectul Boboc, PRESEDINTE al CJ si outsider-ul Caprariu, PRIMAR | Liberalii au facut alianta cu „Braila Noua”, partidul lui Lucian Caprariu, pentru alegerile locale

Liberalii au hotarat sa nu mearga cu propriul candidat in cursa pentru fotoliul de primar al municipiului, ci sa aleaga un om din afara partidului: il vor sustine pe consilierul local municipal Lucian Caprariu, liderul si candidatul partidului local „Braila Noua”.

Totusi, situatia este diferita in cazul candidatului pentru presedintia Consiliului Judetean, care va fi prefectul Catalin Boboc, fost senator si fost presedinte al Organizatiei Judetene PNL. Boboc a demisionat din partid la sfarsitul anului trecut, cand a fost numit prefect.

Deciziile au fost luate prin vot, miercuri seara, in cadrul Consiliului Director Judetean al PNL, sedinta desfasurandu-se in aer liber, pe terasa unui restaurant din municipiu. 

Liberalii il descriu pe Catalin Boboc ca fiind „lider si om de actiune intr-o perioada grea pentru noi toti” – referire evidenta la implicarea directa a prefectului in gestionarea pandemiei.

„Sub noua alianta PNL-Braila Noua, anuntam candidatura pentru postul de primar al municipiului Braila a domnului Lucian Caprariu, a carei experienta in dezvoltare urbana si regionala il recomanda cel mai bine in intelegerea si rezolvarea problemelor acestei urbe”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al PNL.

Pe retelele de socializare, Lucian Caprariu a precizat ca sustinerea acordata de PNL este „primul semnal puternic de unire in jurul unui candidat, alaturi de care sa poata fi produsa o schimbare profunda in Braila”, subliniind faptul ca partidul pe care il conduce, respectiv „Braila Noua”, sprijina candidatura lui Boboc la presedintia Consiliului Judetean.

„Cunosc Braila din toate punctele de vedere, atat administrativ, avand in vedere ca in ultimii 4 ani am ocupat pozitia de consilier in cadrul Consiliului Local Braila, dar si economic, avand in vedere experienta de antreprenor pe care o am inca din anii ‘ 90 si experienta in zona de dezvoltare urbana si regionala. (…) Cred ca este momentul ca Braila sa aiba o administratie care sa fie partenera cetatenilor, care sa aiba ca prioritate dezvoltarea acestui oras, care sa stie sa atraga eficient fonduri, investitii si acestea sa se reflecte in conditiile de viata si nivelul de trai al locuitorilor. Trebuie sa ducem, din nou, Braila pe primele locuri in tara! (…) Cetatenii Brailei merita sa fie mandri de orasul si judetul lor. Nu mai avem nici un motiv sa ne simtim inferiori altor orase din Romania, dimpotriva. (…) Consideram candidatura lui Catalin Boboc ca fiind una puternica si care, dupa castigarea alegerilor va duce judetul la adevaratul sau potential, demers in care Braila Noua va fi parte activa la strategiile de dezvoltare regionala si, mai ales, la implementarea acestora”, afirma Caprariu.

Lucian Caprariu, presedintele „Braila Noua”, a obtinut mandatul de consilier local municipal din postura de candidat independent – in urma cu patru ani, ulterior, in 2018, punand bazele formatiunii politice locale.

Nominalizat candidat de PNL, Catalin Boboc trebuie sa renunte la fotoliul de prefect al judetului, functie apolitica.

Comentarii