stiri Braila – debraila.ro

O nouă lovitură a DNA în IPJ Brăila: Dan Adrian Romeo. Exclusiv | Comisarul a obținut bani din închirierea unui apartament din Năvodari și a uitat să treacă în declarația de avere peste 80.000 de euro din vânzarea a 11 mașini și 35.000 de euro din criptomonede

DNA Galați l-a trimis în judecată pe comisarul Dan Adrian Romeo de la IPJ Brăila pentru efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția și fals în declarații, în formă continuată Dosarul va fi judecat de Tribunalul Brăila.

Dan Adrian Romeo, care, pe întreg parcursul anului 2022, a fost șef al Secției 4 Poliție Rurală Ianca, este acuzat de procurorii anticorupție de faptul că a obținut bani din închirierea în regim hotelier a unui apartament deținut pe litoralul românesc, deși această activitate este incompatibilă cu statutul polițistului.

Totodată, ofițerul ar fi „uitat” să treacă în declarațiile de avere mai multe mașini, sumele obținute din vânzarea acestora, veniturile din închirerea apartamentului, dar și criptomonede.

Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro, DNA Galați susține că Dan Adrian Romeo n-ar fi trecut în declarațiile de avere o sumă care depășește 80.000 de euro – obținută din vânzarea a nu mai puțin de 11 autoturisme, dar și 35.000 de euro din activități cu criptomonede. Nici suma de peste 15.000 de lei din închirierea apartamentului de 40 mp din Năvodari nu apare în declarațiile de avere.

Ce spune DNA Galați?

„În perioada iulie 2021 – septembrie 2023, inculpatul Dan Adrian Romeo, în scopul obținerii pentru sine a unor foloase materiale necuvenite, ar fi efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, constând în activități de închiriere în regim hotelier a unui apartament pe care acesta îl deținea pe litoralul românesc, activitate incompatibilă cu funcția deținută, respectiv cu statutul polițistului.

În perioada 12.04.2017-23.05.2023, cu prilejul întocmirii declarațiilor de avere, inculpatul Dan Adrian Romeo, în aceeași calitate, a omis, în mod deliberat, să menționeze deținerea unor autovehicule de lux, veniturile obținute din vânzarea acestora, veniturile obținute din tranzacționarea/conversia în monedă fiduciară a unor criptomonede dar și veniturile din închirierea apartamentului amintit mai sus.”

În urmă cu trei luni de zile, Tribunalul Brăila l-a condamnat, în primă instanță, pe un alt ofițer din IPJ Brăila la 2 ani de închisoare cu suspendare, tot într-un dosar instrumentat de DNA Galați. Este vorba despre subcomisarul Ștefan Laurențiu Prioteasa, fostul șef al Secției 1 Poliție Rurală Brăila.

Prioteasa, conform procurorilor anticorupție, a divulgat unei femei de afaceri o serie de informații confidențiale cu privire la controale și percheziții efectuate de Poliția Municipiului Brăila la magazinele pe care cea din urmă le deține.

Comentarii