stiri Braila – debraila.ro

O brăileancă avea 20 de câini în curte, pe care nu-i îngrijea | Poliția Animalelor a intervenit

Pe 3 iunie, la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor a fost înregistrată o petiție prin care se sesiza faptul că o femeie din municipiu, în vârstă de 42 de ani, ar deține un număr mare de câini care deranjează vecinii și pe care nu îi îngrijește corespunzător.

Astfel, polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că cele sesizate se confirmă. Mai exact, in curtea femeii au fost găsiți mai mulți câini de rasă comună care nu erau hrăniți și îngrijiți corespunzător.

Este vorba despre un număr de 20 de câini maidanezi, pentru care polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au emis două ordine de plasare în adăpost, fiind transportați la un adăpost de pe raza orașului Însurăței.

Proprietara câinilor a fost sancționată contravențional, fiindu-i aplicate două sancțiuni contravenționale, dintre care una în valoare de 10.000 de lei conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor și una în valoare de 8.000 de lei conform O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Comentarii