stiri Braila – debraila.ro

O braileanca a obtinut un succes urias in America: Mihaela Florea, locul I la Campionatul Mondial Microsoft Office!

Proaspat absolventa a Colegiului National „Gheorghe Munteanu Murgoci”, Mihaela Florea a purtat cu mandrie tricolorul pe podiumul Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist 2019, reusind o performanta uriasa: medalia de aur la sectiunea „Excel 2016”. Braileanca va studia „Computer science” la Universitatea din Southampton, una dintre institutiile de invatamant superioare de top din Marea Britanie.

Alti doi romani au obtinut rezultate de exceptie la competitia internationala care s-a desfasurat, intre 28 si 31 iulie, la New York, respectiv Adrian Boier (Cluj-Napoca) – locul I la sectiunea „Word 2016” si Adrian Muntean – locul III la sectiunea „PowerPoint 2016”.

Pentru ca si-a adjudecat medalia de aur, Mihaela a plecat din Statele Unite ale Americii cu un premiu in valoare de 7.000 de dolari si un laptop Surface 2.

„Competitia a fost extraordinara, iar atmosfera de neuitat. Reusita de acum este produsul a multor ore si a multi ani de munca. In viitor as vrea sa lucrez in domeniul dezvoltarii web”, a declarat absolventa de „Murgoci” la sosirea in tara, pe Aeroportul „Henri Coanda”.

La finala celei de-a optsprezecea editii a competitiei au participat 155 de tineri din 52 de tari.

Reprezentantii Romaniei s-au calificat la finala mondiala in urma competitiei nationale care a avut loc in urma cu aproximativ 3 luni.

Comentarii