stiri Braila – debraila.ro

Noi RESTRICTII in Romania | Presedintele Iohannis: „De luni, cei nevaccinati vor avea o multime de restrictii. Circulatia interzisa pe timpul noptii, iar ziua, la majoritatea activitatilor, se poate intra doar cu certificat verde”

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri seara, faptul ca vor intra in vigoare noi restrictii pentru limitarea raspandirii infectiilor cu noul coronavirus. De la inceputul pandemiei, in Romania au murit 43.039 de persoane diagnosticate cu infectie cu SARS – CoV – 2.

Seful statului a precizat ca Guvernul va detalia zilele urmatoare restrictiile impuse incepand cu data de 25 octombrie.

„Am discutat despre vaccinare, scoli si restrictii. Vreau sa fiu foarte clar: daca vrem sa se opreasca pandemia, singura solutie e vaccinarea! Sunt multi care incearca sa va spuna ca nu e asa. In Vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat in masa, pandemia, practic, nu mai are impact. In partea noastra a Europei, unde lumea e reticienta, suntem in plin val pandemic. In Romania s-a declansat o adevarata catastrofa! Pana cand va convingeti sa va vaccinati este nevoie de restrictii. Scolile sunt puternic afectate. S-a decis ca vacanta scolara de luni (n.r. 25 octombrie) sa fie valabila si pentru gimnaziu si liceu, nu doar pentru ciclul primar – pentru doua saptamani. Masca redevine obligatorie peste tot – si in interior, si in exterior. Trebuie sa instituim restrictii care intra in vigoare de luni. Vreau sa dau cateva exemple: va fi restrictionata circulatia noaptea, exceptie facand cei vaccinati; in timpul zilei, la majoritatea activitatilor, se poate intra doar cu certificatul verde. Cei nevaccinati vor avea o multime de restrictii”, a declarat Iohannis.

Declaratiile au fost facute dupa o sedinta convocata de Iohannis si la care au participat prim-ministrul Florin Citu, ministrul interimar al Sanatatii – Cseke Attila, ministrul Afacerilor Interne – Lucian Bode, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta – Raed Arafat si directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, dr. Adriana Pistol.

Comentarii