stiri Braila – debraila.ro

Nicu Țăranu’, 3 ani și 6 luni. Perche, dat în URMĂRIRE | CONDAMNARE în dosarul „Șantaj la păcănele”

Iancu Nedelcu, zis „Nicu Țăranu” (foto stânga), în vârstă de 69 de ani, unul dintre veteranii lumii interlope brăilene, a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru șantaj și complicitate la distrugere.

La scurt timp după pronunțarea sentinței de catre Curtea de Apel Galați, în după-amiaza zilei de joi, polițiștii au pus în aplicare mandatul, iar Nedelcu a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați.

Și Lucian Bolboceanu (foto dreapta), zis „Perche”, un apropiat al lui „Nicu Țăranu”, a fost condamnat în acest dosar pentru distrugere în formă continuată. Acesta are de ispășit o pedeapsă de 4 ani și o lună de închisoare

Inițial, Judecătoria Făurei l-a condamnat pe Nedelcu la 3 ani și 10 luni de închisoare, iar apelul i-a redus pedeapsa cu 4 luni. În cazul lui „Perche”, Curtea de Apel Galați a respins apelul ca fiind nefondat și astfel a rămas cu pedeapsa din prima instanță.

Dacă Nedelcu a ajuns deja în spatele gratiilor, Lucian Bolboceanu a fost dat în urmărire, poza acestuia fiind publicată pe site-ul Poliției Române.

ACUZAȚIILE

Infracțiunile au fost săvârșite în perioada iunie-octombrie 2020 și au legatură cu sălile de jocuri de noroc. Mai exact, este vorba despre distrugerea unor aparate de joc de catre Bolboceanu și santajarea unui operator economic care prestează astfel de activități (n.r. Magnum Games) de către Iancu Nedelcu.

Potrivit procurorilor, Iancu Nedelcu „a exercitat acte de constrangere asupra unui administrator al unei săli de jocuri de noroc din municipiu cu intenția calificată de a i se ceda dreptul de folosintă a unor aparate de tip slot-machine”.

Totodată, au notat anchetatorii, Lucian Bolboceanu „a distrus, în mod repetat, aparatele de jocuri deținute de administratorul în cauză, în scopul determinării persoanei vătămate să cedeze constrângerii”.

Comentarii