stiri Braila – debraila.ro

Nica sau Tudose? | Capatina (ProRomania): „Brailenii care vor vota PSD la europarlamentare, vor vota pentru galateanul Dan Nica, cel cu 1.000 de ha furate Brailei si cel care s-a opus construirii podului peste Dunare. Mihai Tudose e candidatul brailenilor”

Medicul veterinar Marian Capatina, consilier judetean ProRomania, considera ca prezenta lui Dan Nica, „un politician care a facut foarte mult rau Brailei”, pe locul 5 pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare trebuie sa ii faca pe braileni „sa se gandeasca de doua ori inainte sa puna stampila pe lista lui Dragnea”.

De cealalta parte, Capatina mai arata ca „singurul candidat brailean care se afla pe un loc eligibil este fostul premier Mihai Tudose, un politician care merge oriunde in tara, printre oameni, fara sa fie pazit de personaje dubioase sau jandarmi”.

„Eu, sincer va spun, nu vad cum poate un brailean sa voteze pentru a-l trimite pe Dan Nica in Parlamentul European, cum poate sa voteze PSD. Dincolo de faptul ca avem de ales intre <<lista lui Dragnea>> si lista ProRomania, o lista pe care se afla braileanul Mihai Tudose, politicianul care i s-a opus lui Liviu Dragnea si care, spre deosebire de altii, merge prin orice colt al tarii fara sa fie huiduit sau injurat. Tudose merge oriunde in tara, printre oameni, fara sa fie pazit de personaje dubioase sau jandarmi si este primit cu bratele deschise, fapt care, ca brailean, ma poate face doar mandru. Nu vad nici cum poate un PSD-ist sa voteze cu Dan Nica si stiu ca membrii PSD ii vor da increderea si votul lor lui Mihai Tudose, caci, pana la urma, in cabina de vot esti doar tu, alegatorul si constiinta ta. Sa nu uitam ca in 2002, cand galateanul Dan Nica era ministru in Guvernul Nastase, Brailei i s-au furat 1.000 de ha, pe care Galatiul a construit un cartier de locuinte. Cand Mihai Tudose a fost premier, Guvernul a reparat greseala de acum mai bine de 15 ani si a chemat in judecata autoritatile galatene pentru a recupera hectarele. Tot Nica, cel putin asa am aflat din presa, este cel care din cauza diverselor interese, in principal cele legate de traversarea Dunarii cu bacul, s-a opus mereu construirii podului peste Dunare, cel mai probabil prin influenta politica pe care a avut-o in PSD. Si, ca sa inchei comparatia, cu fapte, nu cu vorbe, contractul pentru  pod a fost semnat in ultima zi de mandat a premierului brailean Mihai Tudose. Deci, cumva, e simplu de ales, trebuie doar sa intelegi ca e vorba despre Braila, nu neaparat despre partide”, a declarat sursa citata.

Marian Capatina, care a castigat doua mandate de consilier judetean din postura de candidat independent, s-a inscris in ProRomania la scurt timp dupa ce fostul premier Mihai Tudose a demisionat din PSD si s-a alaturat formatiunii politice care i-a reunit pe multi dintre cei care i s-au opus lui Liviu Dragnea.

Comentarii