stiri Braila – debraila.ro

NESIMTIRE a la Braila | Un consilier PSD cu venituri lunare de 4.000 euro si peste 75.000 euro in banci se PLANGE ca n-are bani sa-si renoveze ruina din centrul orasului: „Am copilul la studii…”

Detine din 2011 casa situata pe strada Plevnei, care este o ruina in adevaratul sens al cuvantului, insa a primit o singura amenda din partea Politiei Locale, in urma cu doi ani. 50 lei a trebuit sa scoata din buzunar consilierul municipal Adrian Goanta (PSD), fost decan al Facultatii de Inginerie, pentru ca nu isi consolideaza cladirea aflata la cativa metri de biserica „Sf. Gheorghe”.

Cazul ruinei care ii apartine lui Goanta, aflat la primul mandat de consilier municipal, a fost adus in atentia opiniei publice de catre jurnalistii de la „Obiectiv”. Mai multe persoane care locuiesc in vecinatatea imobilului s-au plans de faptul ca social-democratul nu ia nicio masura pentru reabilitarea casei ale carei ziduri risca sa se prabuseasca in orice moment.

„Casa aceasta apartine consilierului Goanta, care a candidat pe locul 4 pe listele PSD la alegerile locale, un loc fruntas, demn de un om gospodar care ar trebui sa vrea binele comunitatii. Ce exemplu da domnul Goanta din aceasta postura, daca lasa propria cladire sa se ruineze?! Practic, casa a ajuns intr-un stadiu de degradare atat de avansat, incat pune in pericol vecinii. (…) Aici era o adevarata jungla, noroc ca o vecina a facut curatenie in urmă cu cateva zile. Era si in strada cum este in curte, plin de buruieni pe care nu le strange nimeni. Acest domn consilier incaseaza o indemnizatie lunara pentru ca este membru al Consiliului Local Municipal. In loc de indemnizatie, ar trebui sa primeasca amenzi de la Politia Locala”, a declarat Gheorghe Groza, una dintre cei care locuiesc la doi pasi de ruina, citat de „Obiectiv”.

De cealalta parte, Adrian Goanta sustine ca situatia financiara nu ii permite sa rezolve problema casei pe care o detine in zona centrala a municipiului, insa spune clar ca nu isi doreste sa vanda imobilul.

„Dupa cum se poate vedea, casa este practic o ruina. Ar trebui demolata si construit ceva in loc. In momentul de fata, daca as incepe un astfel de demers nu as putea sa il duc pana la capat, din punct de vedere financiar. Am copilul la studii, iar cheltuielile sunt semnificative, astfel ca nu pot sa ma ocup de aceasta casa”, a precizat PSD-istul pentru sursa citata.

Saracul consilier bogat

Adrian Goanta detine un teren agricol in judetul Galati (3 ha), un teren intravilan, (378 mp), un apartament si casa in stare de ruina, proprietati aflate in municipiul Braila.

Totodata, consilierul municipal are doua masini (Dacia Logan si Fiat Panda) si trei depozite bancare. Mai exact, politicianul a adunat in banci nu mai putin de 345.000 de lei.

Nici la capitolul venituri nu sta prost proprietarul ruinei de pe strada Plevnei: impreuna cu sotia, de profesie medic, castiga aproximativ 190.000 de lei/an.

Comentarii