Ovidiu Nechita, candidat independent la Consiliul Județean Brăila și la președinția CJ Brăila, declară că una dintre prioritățile sale este încurajarea antreprenoriatului.
Nechita afirma că multe persoane au o reținere în a încerca să acceseze finanțări europene pentru a-și dezvolta o afacere, din cauza birocrației și de aceea ar fi necesar să se creeze pentru antreprenori o zonă de informare care să aducă lămuriri clare și să-i ajute pe aceștia să-și realizeze proiectele:
„Încurajarea antreprenoriatului, prin susținerea de proiecte și mai ales prin consilierea celor ce doresc să acceseze acest tip de fonduri, este un obiectiv foarte important pentru dezvoltarea județului. Este drept că sunt oameni specializați în consultarea fondurilor europene, însă, în majoritatea cazurilor, tinerii speriați de birocrația complexă fug și nu înțeleg șansa reală dată de aceste proiecte. Așa cum s-au creat puncte informaționale turistice, se poate crea și pentru antreprenori o zonă de informare care să aducă lămuriri clare și transparență, astfel încât să poată alege în folosul lor. Proiectele lansate inclusiv de Consiliul Județean Brăila trebuie să stimuleze dezvoltarea unor mici afaceri ale unor antreprenori curajoși.
Am susținut și sustin investițiile străine, dar cred că trebuie acordată la fel de multă deschidere și inițiativelor locale. În următorii ani trebuie să se înființeze, prin efortul direct al consiliilor județene, companii noi ce vor genera locuri de muncă noi. Poate părea puțin, dar raportat la contextul actual și la cultura antreprenorială din România, foarte slabă comparativ cu alte state europene, este un semnal că administrația locală trebuie să înțeleagă rolul pe care inițiativa privată îl are în dezvoltarea sustenabilă a unui județ. Studiile arată că din punctul de vedere al consiliilor de administrație și al liderilor de business din România, cele mai importante piedici în dezvoltarea afacerilor țin de politicile publice și de factorii controlați de instituțiile statului: incertitudinea fiscală și legislativă (80% dintre respondenți), lipsa stabilității politice și de viziune a politicilor publice (69%) și birocrația (46%). Aceste studii ne arată problemele reale existente și ce trebuie să îmbunătățim pentru o evoluție cât mai rapidă și eficientă.”