stiri Braila – debraila.ro

NE IA DREPT PROSTI! | De cand e senatorul brailenilor, Mihai Ruse e mai pasionat de leacuri care intaresc ficatul si de „cum sa devii o masina de facut amor” decat de munca de parlamentar

Fost primar al comunei Maxineni, Mihai Ruse e senator la primul mandat. A ajuns in Parlament dupa redistribuire, aflandu-se pe pozitia 1 pe lista ALDE pentru Senat. Din vara lui 2016 si pana acum, Ruse s-a remarcat doar prin intensa activitate pe retelele de socializare, unde promoveaza leacuri babesti – majoritatea pentru ficat (!), bancuri de tot felul si sfaturi despre „cum sa devii o masina de facut amor”.

Cu putin timp inainte de a ocupa fotoliul de parlamentar, la sfarsitul lunii octombrie 2016, Mihai Ruse s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului si sustragerea de la recoltarea probelor biologice, dupa ce a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul aratand o concentratie de 0,43 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Cu doar trei luari de cuvant in plenul Senatului, printre care si depunerea juramantului, Ruse nu a adresat intrebari sau interpelari, votand o singura motiune de cenzura, respectiv cea prin care a fost demis Guvernul Grindeanu. Totusi, senatorul a semnat pentru initierea a 17 initiative legislative, dintre care amintim „Propunere legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.82/1993 privind constituirea Rezervatiei Biosferei <<Delta Dunarii>>, „Propunere legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor si pentru organizarea si funcţionarea Autoritatii Electorale Permanente” sau „Propunere legislativa privind organizarea si funcţionarea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta”.

Senatorul Ruse este membru in Comisia pentru administratie publica, secretar al Comisiei pentru sanatate publica si vicepresedinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Argentina.

Trebuie sa precizam faptul ca Mihai Ruse nu a dat niciodata ochii cu jurnalistii braileni si nu a exprimat – din proprie initiativa, ci doar la intrebarile presei, pozitii legate de problemele importante din administratia si politica locala.

Se poate spune ca senatorul ALDE este, de departe, cel mai „inofensiv” parlamentar al Brailei.

Comentarii