stiri Braila – debraila.ro

NABABUL de la CUP Dunarea | Directorul economic, fostul „contabil-sef” al lui Bunea Stancu: 12.000 lei/luna si peste 600.000 lei in banci

Consilierul judetean Ionel Avram a fost o lunga perioada de timp omul de incredere al lui Gheorghe Bunea Stancu, judecand numai dupa faptul ca a fost director economic al „Concivia”, firma pe care, potrivit procurorilor anticoruptie, fostul baron o controla si o alimenta cu banii publici ai institutiei pe care o conducea.

Avram este social-democratul care a preluat in 2014, dupa ce Stancu a fost saltat de mascati, conducerea interimara a Consiliului Judetean, prin votul PSD-istilor, UNPR-istilor, PP-DD-istilor si al independentului Silviu Radu (ex-PDL). Atunci, majoritatea din CJ l-a demis pe liberalul Ovidiu Nechita din functia de vicepresedinte si l-a inlocuit cu fostul „contabil-sef” al Concivia, caruia i-a dat atributiile presedintelui. Proiectele de hotarare au fost declarate nelegale de catre prefect, Nechita intorcandu-se pe fotoliul de sef interimar al judetului.

Epoca post-Stancu

La inceputul anului 2015, in februarie, Ionel Avram a fost pus pe scaunul de director al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara „ECO Dunarea” – asocierea tuturor primariilor comunelor si oraselor din judet, plus primaria municipiului si Consiliul Judetean, cu scopul gestionarii serviciului de salubrizare a localitatilor. Toate cele 44 de unitati administrativ-teritoriale contribuie cu bani la bugetul ONG-ului.

In mai 2016, consilierul judetean a ajuns in Consiliul de Administratie al Companiei de Utilitati Publice „Dunarea”, apoi, pentru scurt timp, a preluat conducerea interimara a companiei. Dupa ce procedurile de selectie a directorului general si a directorului economic s-au incheiat, Avram s-a instalat in functia pe care o ocupa si astazi, cea de director economic al operatorului apa-canal.

Sef al companiei a ajuns un alt social-democrat, Silviu Mangiurea. Intre 2008 si 2015, cinci firme care l-au avut ca angajat pe Mangiurea, atunci consilier municipal, au castigat peste 2 milioane de euro din bani publici.

Veniturile si averea

Al doilea sef in ierarhia CUP „Dunarea” incaseaza un salariu de 8.682 lei pe luna, la care se adauga, tot lunar, aproape 2.500 de lei, indemnizatia de membru al Consiliului de Administratie. Pe langa banii de la CUP, Avram isi rotunjeste veniturile si din activitatea de cenzor al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura (2.034 lei/an) si al Electrocentrale Group S.A. (10.776 lei).

Totodata, social-democratul mai obtine anual 2.400 lei din intocmirea de expertize contabile si 1.800 lei din arendarea unui teren agricol de 3,5 ha.

Potrivit propriei declaratii de avere, directorul economic al CUP „Dunarea” detine in banci 620.000 lei si a imprumutat cu 211.000 lei o persoana fizica.

Comentarii