stiri Braila – debraila.ro

Muschii sefului Politiei Ianca: a cerut CERCETAREA DISCIPLINARA a doi politisti care AU PATRULAT FARA CASCHETE!

Doi politisti din Ianca, un subcomisar si un agent sef adjunct, sunt cercetati disciplinar pentru ca au patrulat prin oras avand capul descoperit. La o saptamana dupa ce i-a vazut fara caschete pe subalterni, comisarul Valentin Taman, seful Politiei Ianca, i-a dat pe mana Compartimentului Control Intern. Cazul a fost comentat si de politistul Marian Godina.

Pe 5 martie, Taman i-a vazut pe politisti in timp ce patrulau pe jos, in centrul orasului, fara sa poarta caschetele, iar opt zile mai tarziu a semnat raportul nr. 512600. In cele din urma, un subinspector de la „Control Intern” a demarat verificarile si a stabilit ca subcomisarul si agentul sef adjunct au incalcat prevederile unei dispozitii legate de portul unei uniforme corespunzatoare de catre personalul Politiei Romane si un articol din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului.

„(…) rezulta ca la data de 05.03.2019, in urma verificarii modului de efectuare a serviciului de catre patrula mixta ce executa serviciul de patrulare pe raza orasului Ianca, comisarul Valentin Taman a constatat ca subcomisarul de politie … si agentul sef adjunct de politie … se deplasau pe jos catre magazinul „Profi” in tinuta de serviciu, avand capul descoperit”, se arata in dispozitia privind declansarea cercetarii prealabile a celor doi politisti.

Celebrul politist brasovean Marian Godina a ironizat pe o retea de socializare situatia de la Politia Ianca, vorbind despre „un caz pe cat de grav, pe atat de complex”.

„E de ras la prima citire, dar daca te gandesti putin, realizezi ca in timp ce unii politisti nu fac fata volumului de munca, stau ore intregi peste program si sunt chemati la serviciu din timpul liber, altii se ocupa cu astfel de bascalii si se autoproclama „politisti”. Iar pentru timpul consumat in care au facut rapoarte, hartii, cercetari prealabile etc. sunt platiti. Din bani publici. Vai, ce i-as trimite la munca!”, a precizat Godina.

La sfarsitul acestei luni, dupa ce politistii din Ianca vor avea posibilitatea sa se apere si cercetarea prealabila va ajunge la final, dosarul cu toate dovezile puse cap la cap va ajunge pe biroul sefului Inspectoratului de Politie Judetean, care va decide ce masuri se impune.

Comisarul Valentin Taman conduce Politia Ianca din iulie 2018.

Comentarii