Doar o saptamana a petrecut in spatele gratiilor Daniel Mita, braileanul pe care Parchetul de pe langa Judecatoria Faurei l-a retinut pentru agresiune sexuala. Propunerea de arestare preventiva a procurorului de caz a fost admisa de instanta din Faurei, insa individul din satul Drogu – comuna Galbenu a contestat masura la Tribunal.
Barbatul de 32 de ani se poate plimba nestingherit oriunde, intrucat, in cursul zilei de joi, Tribunalul Braila a inlocuit masura arestarii preventive cu cea mai blanda masura preventiva, respectiv controlul judiciar pe o durata de 60 de zile. Astfel, magistratul de la instanta superioara a desfiintat incheierea Judecatoriei Faurei, prin care Daniel Mita a fost privat de libertate.
Tribunalul i-a interzis inculpatului „sa nu comunice direct sau indirect, pe nici o cale, cu minorul”.
Individul a oripilat comunitatea din vestul judetului: si-a satisfacut placerile bolnave profitand de inocenta unui baietel de doar 12 ani, copilul unor vecini!
Timp de doua zile, pe 24 si 28 iulie, la orele serii, Mita, care nu are antecedente penale, l-a convins pe minor sa il urmeze in locuinta sa, unde „a efectuat cate un act de masturbare in prezenta persoanei vatamate”. Copilului i-au fost promise sume de bani si i-a fost oferit un telefon mobil pentru a se juca.
Totodata, braileanul i-a dat baietelului aproximativ 10 lei in fiecare zi dintre cele doua, determinandu-l sa-l masturbeze.
„Fapta este de o extrema gravitate cat timp victima infractiunii comise este minora, are o varsta frageda (…) Privarea de libertate este necesara pentru a se inlatura sentimentul de insecuritate creat prin comiterea faptei intr-o comunitate relativ restransa. Fapta aduce atingere grava onoarei si demnitatii personale a victimei prin modul in care a fost comisa. (…) Fapta, dincolo de sanctionarea de ordin penal, incalca si cele mai elementare norme de bun-simt si conduita morala. Trebuie avute in vedere si consecintele potential negative pe care o astfel de fapta o poate avea in viitor asupra dezvoltarii pisho-morale a minorului. Este necesara o reactie ferma si rapida din partea organelor judiciare cu privire la comiterea unei astfel de fapte, o situatie contrara fiind de natura a crea un profund sentiment de nesiguranta, neincredere si teama in randul cetatenilor, in sensul ca se tolereaza o astfel de fapta (…), iar reactia se impune a fi una ferma si prompta, de natura a descuraja pe viitor comiterea unor astfel de fapte reprobabile. (…) fapta comisa este una extrem de grava si reprobabila, prohibita atat din punct de vedere penal, dar si din punct de vedere moral si etic”, a precizat judecatorul de drepturi si libertati de la Faurei.
Decizia Tribunalului Braila este definitiva.