stiri Braila – debraila.ro

Model de urmat la Ianca | Un preot, doi profesori si un grup de elevi au pus mana pe lopeti si au deszapezit acolo unde nu au ajuns utilajele

Exemplu de mobilizare si solidaritate in orasul Ianca, unde, dupa zilele in care judetul s-a aflat sub imperiul viscolului si al ninsorilor, unul dintre preotii comunitatii, directorul liceului, un profesor si noua elevi n-au asteptat numai ca autoritatile sa intervina si au sarit in ajutorul varstnicilor din localitate. Au pus mana pe lopeti si au deszapezit mai multe gospodarii, la care utilajele Primariei nu au putut ajunge.

La initiativa directorului Liceului „Constantin Angelescu, Stefanut Dragomir, preotul Cristian Cosmin Ion de la Parohia „Sf. Ioan Botezatorul”, profesorul de sport Viorel Ciucasu si noua elevi, de la clasa a II-a pana la a XII-a, au dovedit ca sunt un exemplu de mobilizare si solidaritate, primind zeci de mesaje de felicitari, pe retele de socializare.

„Bravo! Sunteti un model si un exemplu pentru ceilalti tineri, oameni in putere din comunitate. Cat despre copiii participanti la aceasta actiune, cred ca lectia invatata cu aceasta ocazie e de mii de ori mai valoroasa decat orice ar fi putut invata participand la cursuri in aceasta saptamana. Este lectia dragostei pentru aproapele tau, a intrajutorarii, lectie utila si de retinut toata viata, dar care nu se „preda” la nicio disciplina!, este unul dintre mesaje, transmis de un cadru didactic.

Preotul din Ianca a transmis felicitari autoritatilor locale, jandarmilor, pompierilor, militarilor, medicilor si localnicilor „pentru implicarea lor remarcabila in zile de conditii extreme”.

 

 

Comentarii