stiri Braila – debraila.ro

MOBILIZARE pe santierul PODULUI: Se lucreaza la pasajul peste calea ferata, sensurile giratorii, viaductele de acces la maluri, statia de taxare

Mobilizare pe santierul podului suspendat peste Dunare. Dupa mai putin de o saptamana de la vizita de lucru a lui Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, CNAIR a anuntat faptul ca “lucrarile avanseaza pe santier”.

La acel moment, Grindeanu a vorbit despre intarzierile la montarea tablierelor metalice, mentionand insa faptul ca podul va fi gata in decembrie 2022, potrivit discutiei pe care a purtat-o cu reprezentantii constructuloruli.

“Antreprenorul a intensificat mobilizarea pe santier si se lucreaza in ritm accelerat la montarea segmentelor de tablier. Pana in acest moment, au fost aduse in santier un numar de 56 de segmente dintr-un total de 86 fabricate. Operatiunile se desfasoara in conditii optime, datorita evolutiei meteo favorabile din ultima perioada”, a precizat Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Totodata, CNAIR a mai subliniat faptul ca si lucrarile de constructie a drumurilor de legatura sunt in plina desfasurare.

“Sunt in curs de constructie pasajul peste calea ferata, sensurile giratorii, viaductele de acces la malurile Braila si Jijila, statia de taxare, precum si giratia de la km 8 – conexiune cu drumul de legatura Smardan – Macina”, conform sursei citate.

Foto: CNAIR

Comentarii