stiri Braila – debraila.ro

Minor de 14 ani, ARESTAT după o tâlhărie și mai multe furturi din mașini | A folosit cardurile luate din autoturisme

Un minor de 14 ani a fost reținut pentru săvârșirea a trei infracțiuni: tâlhărie calificată, furt calificat și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Pe 6 aprilie, Judecătoria Brăila a admis propunerea de arestare preventivă a băiatului.

Oamenii legii îl acuză pe minor că a tâlhărit o persoană într-o stație de autobuz, a furat bani și carduri din mai multe autoturisme și a folosit cardurile bancare sustrase.

Mai exact, pe 3 aprilie, minorul, în timp ce se afla într-o stație de autobuz din municipiu, prin folosirea de amenințări, ar fi sustras de la o persoană suma de 70 de lei.

Totodată, polițiștii au mai stabilit faptul că băiatul de 14 ani, în noaptea de 28 spre 29 martie și în noaptea de 3 spre 4 aprilie, prin spargerea geamurilor unor autovehicule parcate pe raza municipiului, respectiv profitând de faptul că portierele nu erau asigurate, ar fi furat bani și două carduri bancare, pe care ulterior le-ar fi folosit pentru plăți.

Și în perioada 2 – 5 aprilie, prin același mod de operare, ar fi sustras din cinci autovehicule, parcate tot pe raza municipiului, două telefoane mobile și bani.

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Brăila a considerat că minorul nu poate fi cercetat în libertate și a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Comentarii